Kérjen bocsánatot a Jobbik!

Bocsánatkérésre szólítja fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a Jobbikot a földtörvény elfogadásakor tanúsított, az Országgyűlés tekintélyét romboló viselkedése és a Fidesz-KDNP kétharmados többségét megszavazók „megbélyegzése” miatt. A magyar Országgyűlés és a politika tekintélyét ilyen mértékben romboló, a szabályokat és hagyományokat „mindenben felrúgó” viselkedés után „különösen groteszk” szabálytalanságra hivatkozni, és a szankciók miatt méltatlankodni – rögzítették.
 

Gaal Gergely kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet ügyvezető elnöke és Hollik István alelnök az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: megnyugtatónak tartják, hogy olyan, az európai uniós elvárásokkal sem ellentétes törvényt fogadtak el, amely „talpalatnyi földet sem enged át a külföldi spekulánsoknak”, sőt, a zsebszerződésekkel kezükre jutott birtokokat is visszaveszi. Az elfogadott jogszabály véget vet annak az időszaknak, amikor szinte ingyen adtak bérbe állami földeket „a zöldbáróknak” – írták.

A földtörvény és a Földet a gazdáknak program – amelynek keretében az év végéig 200 ezer hektárnyi földhaszonbérletet hirdetnek meg – biztosítja a magyar gazdálkodók és a magyar föld védelmét, előnyben részesíti a helyben lakó gazdákat és a családi gazdaságokat, új lehetőségeket teremtve ezzel a fiatal magyar földműveseknek is – mutattak rá.

Mint írták, a törvény megszavazásakor azonban a parlamentben úgy tűnt, hogy „az egyik ellenzéki párt az általa a nemzet templomának nevezett épületet összetévesztette a B-középpel”. Meggyőződésük, hogy a magyar választók józan többsége elutasítja „a politikai lármázás és botránykeltés” különböző formáit, amelyet „az ellenzék pártjai egymással versengve minden oldalon alkalmaznak”.

A magyar Országgyűlés és a politika tekintélyét ilyen mértékben romboló, a szabályokat és hagyományokat „mindenben felrúgó” viselkedés után „különösen groteszk” szabálytalanságra hivatkozni, és a szankciók miatt méltatlankodni – rögzítették.

Kiemelték: azok a jó érzésű magyar emberek, akik eddig talán szimpatizáltak a radikális párttal, most világosan láthatták, három év után sem tudták elsajátítani, hogyan kell viselkedni az Országgyűlésben; számukra a „radikalizmus valójában öncélú hőbörgést jelent”.

Azt írták, kereszténydemokrataként hiszik, hogy a jövő Magyarországa csakis a demokratikus szabályok betartása, a politikai párbeszéd kulturált normáinak tiszteletben tartása mellett képzelhető el.

A Jobbik képviselői a földtörvény pénteki zárószavazása előtt megzavarták az Országgyűlés ülését: felvonultak az elnöki emelvényre egy nagyméretű, A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás! feliratú molinóval, majd a levezető elnök felszólítására sem hagyták el az emelvényt. A jobbikosok az ezután elrendelt szünet alatt sem mentek le a pulpitusról, így a földtörvényt végül a levezető elnök kezdeményezésére nem név szerint, hanem nyomógombos szavazással fogadták el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!