Készül a demográfiai program

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint reményt keltőek a családi adókedvezmény kiterjesztéséhez, egy demográfiai program elindításához és a pedagógus-életpályamodell bevezetéséhez a magyar gazdaság mutatói. A kisebbik kormánypárt arra kéri a kabinetet, hogy már most kezdődjenek meg a családi adókedvezmény kiterjesztéséről a költségvetési kalkulációk. Soltész Miklós a Magyar Nemzetnek adott interjúban egyértelművé tette, szociálpolitikai kiadásokat semmilyen formában nem érinti az uniós zárolás.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára államtitkár arról is beszélt, hogy a kabinet által tervezett demográfiai program – amelyet Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be a múlt héten – célzottan szólít majd meg bizonyos csoportokat a családalapítás és a gyermekvállalás érdekében. A kereszténydemokrata politikus a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a tervek szerint mást ajánlanak majd az egyetemista korosztálynak, és máshogy ösztönzik majd azt, aki több diplomával a zsebében ma még a karrierépítést választja a szülés helyett.

Az interjúból kiderül az is, hogy 2014. január elsejétől az emelt szintű ápolási díjon lévők tevékenységét szeretnék azzal segíteni, hogy munkajogviszonnyá minősül át a fogyatékkal élő hozzátartozójuk nevelése. Az államtitkár nem tartja kudarcnak az ócsai lakóparkot, szerinte a most üresen maradó házakat, illetve felparcellázott területeket tartalékként tudják hasznosítani. A Nemzeti Eszközkezelő tulajdonába kerülő lakások egy részéből pedig – néhány év, de inkább évtizedes távlatban – olyan állami bérlakásállomány jöhet létre, amely újra figyelembe tudja majd venni a szociálpolitika szempontjait. Soltész Miklós úgy véli, hogy a kormány eddig megtett intézkedései – köztük a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer felszámolása vagy a korhatár előtti, illetve rokkantnyugdíjak átalakítása – lehetővé tették, hogy fenntartható legyen a nyugdíjrendszer a következő évtizedekben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!