Komoly béremelések, növekvő adókedvezmények, új otthonteremtési program

A Fidesz frakcióvezetője a Hír TV P8 című műsorában az internetadóról, az USA-val való kapcsolatról és a rendvédelmi, valamint köztisztviselői életpályamodellről is beszélt. Rogán Antal közölte: 2016-tól minden évben megnövelik a kétgyermekesek adókedvezményét és otthonteremtési programmal is készül a kormány, melyre már 2015 végén lehet jelentkezni.

Rogán Antal az internetadóval kapcsolatban kifejtette: ketté kell választani az internetpenetráció és az adó kérdését. A széles sávú internet elterjedésére ugyanis százmilliárdokat fordít a kormány. Példaként említette, hogy a távközlési adó sem hozott komoly áremelkedést a fogyasztóknak, majd felhívta rá a figyelmet, hogy kínosan fognak ügyelni rá, hogy a szolgáltatók ne tudják átterhelni a költségeiket.

2016-tól minden évben megnövelik a kétgyermekesek adókedvezményét – jelentette ki a frakcióvezető. Emellett elmondta: otthonteremtési programmal készül a kormány, melyre már 2015 végén lehet jelentkezni. Aláhúzta, hogy a költségvetés több pénzt hagy az embereknél, megmarad a rezsicsökkentés, valamint az adósmentésnek köszönhetően is több pénz marad a háztartásoknál.

Folytatódik a pedagógus-életpályamodell, valamint jövő év júliusától jön a rendvédelmi szervekre szabott életpályamodell, mely akár 30 százalékos bérnövekedést is magával hozhat. 2016-ban pedig a köztisztviselői életpályamodell bevezetését tervezik – tette hozzá. A szférában a közelmúltban bejelentett elbocsátásokkal kapcsolatban kiemelte: az állam segíteni fog az embereknek elhelyezkedni a versenyszférában.

Az USA-val kialakult helyzetre reflektálva kifejtette: továbbra is kiváló a kapcsolat az Egyesült Államokkal. Hozzátette, hogy méltatlannak érzi a jelen szituációt, majd kijelentette: az USA-nak meg kellene osztania információit a magyar hatóságokkal.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!