A kormány támogatásával kollégium, tornaterem és tanuszoda is épül Karácsfalván

A kormány 200 milliós támogatásával kollégium, tornaterem és tanuszoda is épül a kárpátaljai Karácsfalván. A magyarság megmaradásában, a gyermekek nevelésében a határon túl kiemelt szerep hárul az egyházakra – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Kárpátalján, a karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum tanévzáró ünnepségén.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány 200 milliós támogatásával kollégium, tornaterem és tanuszoda is épül a kárpátaljai Karácsfalván. A magyarság megmaradásában, a gyermekek nevelésében a határon túl kiemelt szerep hárul az egyházakra.   

A magyar kormány az elmúlt évben és 2015-ben összesen 200 millió forinttal támogatta a kárpátaljai a görögkatolikus Líceum kollégiumának, tornateremének és tanuszodájának építését – jelentette be az államtitkár, amikor bokrétaünnepség keretében az épület tartószerkezetén elhelyezte a bokrétát. Az ünnepségen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Orosz Ildikó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke és Demkó Ferenc esperes.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!