A kormánynak sikerült kihúznia az országot a gödörből

Hosszú távon elképzelhető a kilencszázalékos személyi jövedelemadó bevezetése, de jelenleg nem elég erős Magyarország ehhez – mondta Orbán Viktor az InfoRádió Aréna című műsorának felvételén. A kormányfő nem lát indokot arra, hogy hozzányúljanak az adórendszerhez, hiszen az alacsony jövedelemadó munkára ösztönöz, így a továbbiakban is inkább a fogyasztási oldalról biztosítanák a költségvetési bevételeket.

Az este hét órakor adásba kerülő beszélgetésnek a rádió honlapjára kikerült részletéből kiderül, a miniszterelnök álláspontja szerint az adórendszer  teljes mértékben megfelel annak a kormányzati filozófiának, hogy a munka helyett a fogyasztást adóztassák.

A kormány hároméves munkáját értékelve úgy fogalmazott, hogy sikerült az országot kihúzni a gödörből, hazánk képes volt kijönni a nemzetközi pénzügyi segélyprogramokból, így saját maga fenntartásával megszerezte a jogot arra, hogy saját sorsáról döntsön – mondta Orbán Viktor. A túlzottdeficit-eljárás megszüntetését ajánló bizottsági állásfoglalást úgy értékeli a miniszterelnök, hogy a kormány mozgástere megnő, biztonságban vannak az uniós források.

A zárolásokat fenntartják, és az előzetesen bejelentett intézkedések közül megvalósítják, hogy az egyszeri beruházásokat nem a költségvetés, hanem az állami vagyon mozgósításának terhére fogják elvégezni. A reklámadóról azt mondta Orbán, hogy egy szakmai egyeztetés még hátravan, de a kormány szándéka szerint júliustól bevezetik az új adónemet.

A kormányfő délelőtt a Századvég által rendezett, Fókuszban a nemzeti érdek – A magyar modell az átalakuló Európában elnevezésű konferencián vett részt. Előadásában kiemelte: a kabinet lezárta az együttműködést az IMF-fel, rendbe hozta a költségvetést, az ország a piacokról finanszírozza magát. Nem mondhatja azt, hogy a gazdaságunk erős, de talpra állt, és az unió egyik legígéretesebbje. Emlékeztetett: 2010 júniusában mintegy 1,8 millió adófizető tartott el közel tízmillió embert, ma négymillió adófizető van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!