Kormányzati megemlékezések a nemzeti ünnepen

Orbán Viktor Budapesten, a Múzeumkertben, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Erdélyben, a Fidesz-KDNP több vezető politikusa pedig saját választókerületében szólal fel március 15-én. Harrach Péter, a kereszténydemokraták parlamenti frakcióvezetője a Pest megyei Ipolydamásdon és Márianosztrán tart ünnepi beszédet. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Szent István téren mond beszédet, míg frakciótársa, Lázár János idén is Hódmezővásárhelyen szónokol.

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeumnál tart ünnepi beszédet, ahol Tarlós István főpolgármester mond majd köszöntőt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett díszünnepségen.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint ezután ünnepi menet indul a budai Várba, ahol több helyszínen egész napos színes forgatag, kirakodóvásár, zenés és kulturális programok várják a látogatókat. Idén is bárki ingyenesen meglátogathatja a Parlamentet a nyílt nap keretében.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a főváros V. kerületének polgármestere a Belvárosban, a Szent István téren mond beszédet, míg frakciótársa, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár – a város honlapja szerint – idén is Hódmezővásárhelyen szónokol. Almási István polgármesterrel együtt.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke erdélyi megemlékezéseken vesz részt: előbb Kézdivásárhelyen, majd Sepsiszentgyörgyön szólal fel.

Harrach Péter, a kereszténydemokraták parlamenti frakcióvezetője egyéni országgyűlési választókerületében, a Pest megyei Ipolydamásdon és Márianosztrán tart ünnepi beszédet, előbbi településen csütörtökön, utóbbi helyen pénteken.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!