A következő ciklus végére meglesz az egymillió új állampolgár

A következő ciklus végére meglesz az egymillió új magyar állampolgár, akik tudják ez a nemzet a nemzetük, ez a haza a hazájuk – ígérte Semjén Zsolt, a kormányfő helyettese, a KDNP elnöke a miniszterelnöki eskütétel után a Kossuth téren tartott Fidesz-KDNP nagygyűlésen. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kitérve a Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a héten ért incidensre, azt mondta: pár nappal ezelőtt „néhány figura” megtámadta a határon túli magyar vezetőt, aki a külhoni magyarság egyik legjelentősebb személyisége, és akinek a délvidéki magyarság köszönheti a kulturális autonómia megvalósulását.

Neki köszönhetik az ottani honosítás levezénylését, és azt, hogy a délvidéki magyarok ott ülnek a belgrádi parlamentben, hogy megszüntették velük szemben azt: a magyarok bűnös nép, és nem kaphat kárpótlást.

Ezt az embert támadták meg provokátorok vagy őrültek, vagy esetleg mindkettő, akik őt leginkább „a nyilas házmesterekre” emlékeztetik – mondta. Hozzátette: a határon túli magyarság nem fogja elfelejteni ezt a támadást, ahogy nem felejti el 2004. december 5-ét, „a gyurcsányi nemzetárulást”. A határon túli magyarok 95,5 százalékban szavaztak a Fidesz-KDNP-re – emlékeztetett, majd megjegyezte: sem a szocialistáknak, sem a Jobbiknak nem adtak egy-két százaléknál többet,”lehet még ez is sok volt”. Kiemelte: 130 ezer külhoni magyar levélben és 80 ezren - itteni lakcímmel - két szavazattal támogatták a szövetséget.

Felidézte, hogy négy évvel ezelőtt azt ígérte, a ciklus végére meglesz az ötszázezer új, esküt tett magyar állampolgár. Ezt messze meghaladták - mondta, majd úgy fogalmazott: most azt ígéri Orbán Viktor miniszterelnöknek és a nemzetnek, hogy négy év múlva, a ciklus végén meglesz az egymillió új magyar állampolgár, akik tudják, „ez a nemzet a nemzetük, ez a haza a hazájuk és akik tudják, hogy hogyan kell szavazni”.

Kitért arra is: példanélküli Magyarország és az unió történetében a második alkalommal, kétharmados többséggel megnyert választás. Mint mondta: jó esélyük van, hogy májusban az EP- és ősszel az önkormányzati választásokat is megnyerjék. Szerinte sok oka van ennek az eredménynek: szavazóik szeretete, hűsége, a kormány emberfeletti munkája, a hibátlan kampány. Megjegyezte: a baloldalon az egymással szembeni gyűlölködés, intrika olyan, mint „egy tál skorpió”, ha már másba nem tudnak harapni, akkor magukba marnak. Hitet téve a frakciószövetség mellett kitért a KDNP világnézeti párt voltára, és rögzítette: a keresztény civilizáció és a magyar nemzet történelme egymástól elválaszthatatlan.

A közelgő EP-választások előtt azt mondta, hogy a szocialisták megszokták a KGST-ben, hogy szervilis módon kiszolgálják Moszkva érdekeit. Most ugyanígy kiszolgálták Brüsszel érdekeit, hiszen képviselőik nem átallottak Magyarország ellen szavazni, hogy forrásokat vegyenek el hazánktól. Egyidejűleg ott van a felelőtlenség a másik oldalon, amelyik azt mondja, hogy lépjünk ki az EU-ból. Hová, Ukrajna mellé, a senki földjére? – tette fel a kérdést. Rámutatott: pontosan tudják, hogy az Európai Unió nem a magyar történelem célja és beteljesülése, hiszen Magyarország volt az unió előtt, és bizonyos benne, hogy lesz utána is. Ugyanakkor az EU egy eszköz a magyar nemzet „életérdekeinek”, céljainak megvalósítására és ez a cél nem lehet más, mint a magyar nemzet megmaradása és a magyar emberek életminőségének javítása. Ők olyan uniót akarnak, amely nem Cohn-Bendit devianciáit, hanem az alapítóatyák által képviselt keresztény civilizációt és az európai nemzetek, így Magyarország tiszteletét jelenti – fejtette ki a KDNP elnöke. 

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője arról beszélt: Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem az egész nemzetet bevinni. Szavai szerint ők nem megalázzák a határon túli magyarokat, hanem segítik őket a felemelkedésben. Mint mondta, a pártszövetség EP-listáján ott lesz minden külhoni magyar nemzeti közösség képviselője, s utalt arra, a párt fogyatékkal élő képviselője, Kósa Ádám is komoly elismerést vívott ki munkájával. Magyarország csillaga emelkedőben van Európa egén – jelentette ki.

Úgy vélte: Magyarország „a kitaposott, de már sehova nem vezető régi helyett új úton indult el”, az áldozatos munka kezdi meghozni az eredményeket, s a válságból tanultak egész Európa hasznára lehetnek a megújulás során. Jelezte: a kormány felhagyott a baloldal által követett politikával, amely az EU-t nem partnernek, hanem végrehajtandó utasításokat váró szervnek tekintette és amelyhez „szolgaian igazodhat”.

Kijelentette: elvárják, hogy az unió ne szóljon bele olyan ügyekbe, amelyeket helyben hatékonyabban meg tudnak oldani, s helyette olyan mindenkinek fontos feladatokkal foglalkozzon, mint a független európai energiapolitika. Úgy vélte: Európának újraiparosításra, olcsó energiára, rezsicsökkentésre, a kis embereket nem túlterhelő tisztességes közteherviselésre, a nemzeteket, falvakat, városokat, családokat tiszteletben tartó, rájuk építkező politikára, segély helyett munkára, a fiataloknak foglalkoztatást adó gazdaságpolitikára van szüksége, amilyen az Orbán-kormányé. A párt EP-választási kampányának mottóját idézve azt üzente Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak, el a kezekkel az alaptörvénytől.

Minél nagyobb felhatalmazást kap a Pelczné Gáll Ildikó vezette Fidesz-KNDP-s európai parlamenti lista, annál több erő lesz megvédeni a magyar munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a bankadót, a magyar földet, az Erzsébet utalványt, a plázastopot, a magyar akácot és a pálinkafőzés szabadságát – sorolta.

A rendezvényen fellépett többek között Szirtes Edina Mókus és zenekara, Csizmadia Anna vajdasági népdalénekes, a Ghymes, és Keresztes Ildikó.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!