Különösen szemtelen szocialista vádaskodás

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint különösen szemtelen az MSZP választmányi elnökének vádja azok után, hogy a szocialisták kormányzásuk legelején elvették az emberektől a támogatott forinthiteleket, s arra kényszerítették a lakáshitelt felvevőket, hogy devizában adósodjanak el. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője közleményében megerősítette, hogy az elkövetkező hónapokban több törvényjavaslatot nyújt be a pártszövetség a hitelesek megsegítésére.

Harrach Péter közleményében kiemelte: a szocialisták kormányzásuk legelején az államilag támogatott forinthitelek helyett arra kényszerítették a lakáshitelt felvevőket, hogy devizában adósodjanak el. Ezzel lehetővé tették azt a káros folyamatot, hogy devizahitelből vagy magas kamatú forinthitelből próbálják megoldani az emberek a lakásproblémájukat. Ezen tények ismeretében különösen szemtelen Simon Gábor, a szocialisták választmányi elnökének szombati nyilatkozata, amelyben a jelenlegi kormányt vádolja a devizahitelesek cserbenhagyásával. A kereszténydemokrata frakció vezetője hozzátette: a Gyurcsány-kormány által szabadjára engedett devizahitel-kihelyezésből mára több százezer családot fenyegető helyzet alakult ki, amelyet a Fidesz-KDNP-kormánynak kezelnie kell.

A Fidesz-KDNP javaslatcsomagjából a következő hetekben-hónapokban törvényjavaslatok lesznek, amelyekben megtiltanák az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítást, az önkényes kamatemelést, előírnák a középárfolyam alkalmazását és az ingyenes előtörlesztés lehetőségét. Kérelem esetén öt évvel automatikusan meghosszabbítható lenne a futamidő, az adóstól az aktuális piaci értéknél többet nem követelhetnének a bankok, fizetésképtelenség esetén nem kérhetnének büntetőkamatokat és más extra díjakat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!