Levélben mondott köszönetet az IKSZ

Levélben mondott köszönetet az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség az amerikai kongresszus közelmúltban alakult magyar törvényhozói csoportjának a magyar alaptörvény melletti kiállásáért. Gaal Gergely kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, az IKSZ elnökhelyettese sajtótájékoztatóján elmondta: a csoportnak republikánus és demokrata tagjai is vannak, céljuk a magyar politikával való kapcsolattartás, a magyar kérdések áttekintése, elemzése.

A csoport alakulásakor elismerését fejezte ki a magyar alaptörvény miatt, amely szerintük fontos fejezetet zár le az ország posztkommunista múltjában és elő fogja segíteni minden állampolgára szabadságjogának biztosítását. Gaal Gergely elmondta, hogy a csoport állásfoglalását és a hagyományosan jó amerikai-magyar kapcsolatok erősítését az IKSZ levélben köszönte meg.

Hozzátette: a törvényhozói csoport kiállását azért is tartják nagyon fontosnak, mert az jó példája annak, hogy aki tájékozódni akar Magyarországról és a magyar alaptörvényről, az meg tudja tenni. Idézve további magyar alaptörvény mellett politikai kiállásokat hozzátette: nagyon fontos, hogy a benne foglalt alapértékeket minél több helyen meg tudják jeleníteni. 

Kiemelte: Magyarországnak nincs takargatnivalója, és mindenkit várnak, szívesen megmutatják „mi a helyzet” nálunk. Azt szeretnék, ha minél többen követnék a példát, hogy hitelesen tájékozódnak Magyarországról – mondta a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!