A magyar Alaptörvény és a magyar kormány elkötelezett az európai értékek mellett

Magyarország semmilyen módon nem fenyegeti az európai integrációt, ugyanakkor ki kell terjeszteni a párbeszédet, hogy az elmélyülő politikai integráció minden tagállam számára elfogadható legyen – mondta Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselője Berlinben. A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának szóvivője visszautasította a Magyarországot általánosságban támadó megállapításokat a német fővárosban.

Az Európai Unió és Törökország parlamenti dialógusának keretében Andrew Duff európai parlamenti képviselő felszólalásában konkrétumok említése nélkül, általában ítélte el a magyar törvényhozás és Orbán Viktor miniszterelnök tevékenységét. A liberálisok képviselő szerint a brüsszeli Bizottság nem hagyhatja, hogy az Európai Unió integritását fenyegető alkotmány szülessen Magyarországon. Pálffy István felszólalásában válaszul kijelentette, hogy a magyar Alaptörvény és a magyar kormány elkötelezett az európai értékek mellett és alkalmazza az uniós irányelveket, ezért sem az alkotmány, sem a hazai törvények nem fenyegetik az európai integrációt. Pálffy István hozzátette, hogy az Európa Tanács Velencei Bizottsága vizsgálja a magyar Alaptörvény 4. módosítását és Magyarország kész arra, hogy az Európai Bizottság álláspontját is megfontolja és módosítson, amennyiben azzal egyetért.

Törökország uniós csatlakozásával kapcsolatban a KDNP képviselője hangsúlyozta, hogy amennyiben Ankara a jövőben valóban egy föderatív, egységesebb politikai közösség tagja kíván lenni, akkor azzal kell számolnia, hogy a most zajló török alkotmányozási folyamatot Európából nagyon szorosan figyelemmel fogják kísérni, és Törökországnak le kell majd mondania sajátságos jogi törekvéseinek egy részéről. Az európai-török parlamenti dialógus keretében megvitatott „jó kormányzás” kérdéséhez Pálffy István hozzátette, hogy ki kell terjeszteni a párbeszédet a szuverén kormányok és gazdaságok, illetve az európai közös kormányzás érdekeire, annak érdekében, hogy a válságot követően elmélyülő európai integráció minden jelenlegi és jövőbeni tagállam számára elfogadható legyen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!