A magyar-kínai gazdasági kapcsolatokkal együtt fejlődnek az emberi kapcsolatok

A gyorsan terebélyesedő magyar-kínai gazdasági kapcsolatokkal együtt fejlődnek az emberi kapcsolatok is – jelentette ki Semjén Zsolt Budapesten a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által rendezett  China Hi-Tech Fair konferencia megnyitóján. A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlődését megalapozta a két ország miniszterelnökeinek idei júniusi budapesti megbeszélése, ahol 12 együttműködési megállapodás született – emlékeztetett a miniszterelnök-helyettes.

Véleménye szerint jó esély van arra, hogy a csúcstechnológia különböző területein, így az orvos-biológiában, a zöldtechnológiában és az elektronikában is  együttműködjenek magyar és kínai vállalkozások.
    
Kao Csien (Gao Jian) Kína budapesti nagykövete arról beszélt, hogy országa 2011-ben kezdte meg a 12. ötéves tervet, amelynek keretében a korábbihoz hasonló gyors gazdasági növekedést terveznek. A kétoldalú gazdasági kapcsolatok eredményeként a magyar-kínai kereskedelmi forgalom 2015-re elérheti a 20 milliárd dollárt a tavalyi 8,7 milliárd dollár után.
    
A magyar kormány kiemelt szerepet szán a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztésének, amely lehetőséget ad arra, hogy kínai tőkével Magyarországon termelő vállalatok alakuljanak, illetve a már meglévők bővítsék kapacitásaikat - mondta Demján Sándor. A Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke bejelentette  azt is, hogy a VOSZ-on belül megalakult a magyar-kínai fejlesztési tanács, amelyet magyar részről Csányi Sándor, a szervezet alelnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vezet.
    
A megnyitó után Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Vang Csien (Wang Jian), a Sencsen városban működő Pekingi Genetikai Intézet (BGI) vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a kínai vállalat közép-európai központját Budapesten hozza létre.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!