A magyar megmaradást segítik ezek a képzések

A magyar állam részint oktatási, részint nemzetpolitikai szempontból is támogatja az Óbudai Egyetem újonnan indult online képzését – jelentette ki Semjén Zsolt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A miniszterelnök-helyettes szerint ez lehetővé teszi, hogy a 15 milliós magyar nyelvi közösség a legmagasabb szinten, a legmagasabb tudományos eredményeket tudja elérni, s így a nyelvünket gyarapítani, a magyarság megmaradását biztosítani.

Úgy fogalmazott: ez valóban az évtized oktatási forradalma, hogy online lehet akkreditált felsőoktatási képzésekbe bekapcsolódni. Mivel ingyenes a képzés, a legszegényebbek is be tudnak kapcsolódni, hiszen nem kell tandíjat, kollégiumot, utazási költséget fizetni – hangsúlyozta Semjén Zsolt, aki felhívta a figyelmet arra is: miután ilyen képzés angol nyelven már van, és ha nem tartják a versenyt, akkor a magyar hallgatók is az angol nyelvi képzést részesítik előnyben, ami pedig a magyar nyelv elsorvadásához vezethet. A reformkor óta tudjuk, hogy a nemzet megmaradása, ereje és  a nyelvi állapota szorosan összefog egymással. Egy nyelv akkor tud megmaradni, ha a legmagasabb tudományos szinten művelik azt. Ezért fontos, hogy minél többen kapcsolódjanak ilyen képzésekbe.

Mint mondta: egyeztettek a külhoni magyar oktatási intézményekkel is. Fontosnak nevezte, hogy a kormány nem támogat semmiféle kalózakciót, a most indult képzés nem a határon túli egyetemektől szipkázza el a hallgatókat, ugyanakkor a határon túliaknak is elérhetővé teszi az ingyenes lehetőséget. Hangsúlyozta: ez a képzés lehetővé teszi, hogy a 15 milliós magyar nyelvi közösség a legmagasabb szinten, a legtöbb ember által tudja a legmagasabb tudományos eredményeket elérni, magáévá tenni, ezáltal a nyelvünket gyarapítani, a magyar megmaradást biztosítani. Hozzátette: nem számítanak a határok, teljesen mindegy, hogy az adott hallgató hol él, Budapesten, Kolozsvárott, Kassán, Beregszászban, Sydneyben, Los Angelesben. Bárhol él egy magyar, teljesen egyenjogú félként tud a képzésbe bekapcsolódni, és miután a magyar nyelve az anyanyelve, az adott tudományterületet is a legmagasabb szinten tudja művelni, hiszen nem egy tanult nyelven teszi ezt.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!