Magyarországon összefogás született az elmúlt években

A legnagyobb értéknek, amely az elmúlt években Magyarországon megszületett, az összefogást tartom – mondta a miniszterelnök Bicske megújult városközpontjának avatóünnepségén. Orbán Viktor a Hősök terén, mintegy ötszáz ember előtt hangsúlyozta, hogy a magyar felfogás szerint a lehetetlen nem egy tény, hanem egy vélemény.    

„Merte-e volna bárki 2010-ben azt gondolni, hogy lehetséges elszámoltatni a bankokat, hogy lehetséges a devizahiteleseket kimenteni a szinte reménytelennek tűnő adósrabszolgaságból, vagy jutott-e bárkinek eszébe az, hogy a rezsit nem csak emelni, hanem csökkenteni is lehet?” – tette fel a kérdést.

A miniszterelnök úgy vélte: „ha van összefogás, az emberek hisznek saját erejükben, van bizalom a választók és a megválasztott vezetők között, akkor Magyarország olyan teljesítményre és eredményekre képes, amit mi sem gondolunk saját magunkról, mi sem látunk bele saját országunkba”.

Megfizettük a tanulópénzt

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy a magyarok az elmúlt húsz évben megfizették a tanulópénzt: „voltunk betegek és minden gyógymódot kipróbáltunk, és egyik sem vált be”. Hozzátette: csak akkor jött a gyógyulás, „amikor elhittük, hogy magunkban bízhatunk, mi leszünk képesek jó orvosként saját bajunkra megtalálni a jó orvosságot”.

Orbán Viktor rámutatott, hogy a kormány az elmúlt években elvitt Bicskéről 2,3 milliárd forint adósságot és hozott helyette 8 milliárd forintnyi fejlesztési forrást. Mint mondta, nem csupán a pénzről van szó, de amennyiben a feltételek megvannak, akkor egy kormány és egy önkormányzat a városban vagy falun élők javára képes kamatoztatni az ország erőforrásait.

Elmondta: az általuk meghirdetett teljes foglalkoztatás programját még nem sikerült teljesíteni, mert „Magyarországon még nem mindenki dolgozik, de már sokkal többen dolgoznak, mint korábban”. A közmunkaprogramról szólva kiemelte: akik nem tudnak a versenyszférában munkához jutni, „sorban állnak érte, mert képzett és nem képzett emberek is dolgozni akarnak”.

A kiérdemelt bizalmat megtartottuk

A kormányfő az átadással kapcsolatban kiemelte: a kibővített városháza mellett megújult a Hősök tere, a református parókia és a Szentháromság római katolikus templom, a Fiatalok Háza pedig hamarosan elkészül.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP 2010-ben kétharmaddal nyerte az országgyűlési választást, majd 2014-ben megismételte eredményét. Szerinte először választást nyerni sokkal könnyebb, mint a megkapott bizalmat másodjára is kiérdemelni. Erre példaként az 1998-as és a 2002-es választásokat említette.

„A dolgok úgy állnak, hogy a kiérdemelt bizalmat megtartottuk. Az EP-választáson ismét bizalmat kaptunk és arra kérem önöket, harmadszor is tüntessenek ki bennünket bizalmukkal" – fogalmazott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!