Március végére összegyűlhet a kellő számú magyarországi aláírás

Március végére összegyűlhetnek a magzati védelmében indított, Egy közülünk című európai polgári kezdeményezés érvényességéhez szükséges magyarországi aláírások – mondta Latorcai János az országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke Szegeden. Az Egy közülünk az egyik első regisztrált polgári kezdeményezés az Európai Unióban, melynek keretében az EU országaiban aláírásgyűjtés indult a magzati élet védelmében.

A kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió a fogantatástól kezdve biztosítsa az élethez való jog védelmét, és ne támogassa anyagilag az olyan humánbiológiai vagy más kísérleteket, amelyek kockáztatják a magzatok életét vagy sértik emberi méltóságukat – ismertette a politikus sajtótájékoztatóján. 

Hangsúlyozta, hogy bár a kereszténydemokráciától különösen nem áll távol a magzati élet védelme, a kampány nem az abortusz elleni harc egy újabb állomása, alapvető célja az emberi méltóság oltalmazása.  

A kereszténydemokrata politikus – aki a sajtótájékoztatón Kalmár Ferenc KDNP-s országgyűlési képviselővel együtt maga is aláírta a gyűjtőívet - kifejtette: megfelelő aktivitás esetén minden további nélkül biztosítható a kezdeményezés érvényességéhez szükséges legalább 16 500 magyarországi támogató.  

Az Egy közülünk az egyik első regisztrált polgári kezdeményezés az Európai Unióban, melynek keretében az EU országaiban aláírásgyűjtés indult a magzati élet védelmében. 

A kezdeményezést legalább hét uniós tagországból legkevesebb egymillió polgárnak kell támogatnia, továbbá a hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni a minimálisan szükséges aláírást. Miután összegyűlt az egymillió aláírás, az Európai Bizottság megvizsgálja a kezdeményezést, és dönt arról, hogy előterjeszt-e jogalkotási javaslatot. A bizottság javaslata azután a jogalkotó elé kerül, és elfogadása esetén jogszabály válik belőle. 

Az aláírásokat anyák napjáig, május 5-éig gyűjtik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!