Megalakult a gazdasági szereplők oktatási kerekasztala

Megalakult a gazdasági szereplők oktatási kerekasztala, az Oktatásért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére tartott első megbeszélésen Magyarország gazdaságát meghatározó cégek, valamint kis- és középvállalkozások képviseltették magukat, szinte minden ágazatból. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár hangsúlyozta: a kerekasztal nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy javuljon a Magyarország versenyképessége.

Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár a megbeszélésen elmondta, a kerekasztalt azért alakították meg, hogy a jövőben rendszeres, élő kapcsolat legyen a vállalatok és az oktatási ágazat állami irányítói feladatait ellátó államtitkárság között. Ez nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy javuljon a Magyarország versenyképessége – hangsúlyozta a kereszténydemokrata szakpolitikus.  

A kerekasztal lehetőséget nyújt arra, hogy a gazdaság szereplői megfogalmazzák a köz- és felsőoktatással szembeni elvárásaikat, ugyanakkor új díjak, gyakornoki programok bevezetésével, alapítványok létrehozásával vagy támogatásával ösztönözzék a számukra is előnyös képzéseket. Az együttműködés révén a cégek befolyásolhatják adott régiókban és országos szinten egyaránt a szakkínálatok bővítését, illetve szűkítését, korszerűsítését. A rendszeres, folyamatos kapcsolat pedig segíti a gazdaság szereplőit abban, hogy tájékozódjanak az oktatási rendszer változásairól – közölte az államtitkár.

A rendezvényen a gazdaság szereplői megfogalmazták azokat a szakképzéssel kapcsolatos gondjaikat, igényeiket, amelyekre megoldást jelenthet a készülő közoktatási és felsőoktatási törvény.

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!