Megújuló ösztöndíjprogram Egerben

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hozzájárulásával az idei évtől 200 ezer forinttal magasabb ösztöndíjra pályázhatnak az egri önkormányzat ösztöndíjprogramja keretében az Egerben élő végzős egyetemisták – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t. Ez azt jelenti, hogy – az eddigi 400 ezer forinttal szemben – akár 600 ezer forintnyi támogatást is kaphatnak a meghatározott műszaki szakokon végző fiatalok, ha a diploma átvétele után Egerben vállalnak munkát.

Az összeg havi 20 ezer forintos támogatásból, egyszeri 200 ezer forintból, valamint a kamara által felajánlott 200 ezer forintos kiegészítő támogatásból adódik össze – közölte Zentai László, a polgármesteri hivatal médiareferense.

Zentai emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat tizenkét évvel ezelőtt indította útjára az Eger város ösztöndíjasa elnevezésű programot. A kiegészítő támogatást akkor fizeti ki a város, ha a pályázó az államvizsgát követő 90 napon belül átveszi a diplomáját, 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkát vállal Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapig fennáll. A kiegészítő támogatás kifizetése esetében ez utóbbi feltétel 12 hónap, és csak azok a fiatalok pályázhatnak erre, akiknek meghatározott műszaki végzettségük van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!