Minden feladattal határidőre végeznek a közoktatás átalakítása során

Megfeszített munkával, minden feladattal az előre kijelölt határidőket tudják tartani a közoktatás átalakítása során – mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár  Békéscsabán tartott sajtótájékoztatóján, ahol a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi tankerületi igazgatóit mutatta be. Hangsúlyozta: mindenhol, ahol megfordul példás együttműködésről tesznek tanúbizonyságot az átalakításban részt vevők.

Ebben a sokszor széthúzással terhelt társadalomban, ahol az emberek néha, csip-csup dolgokért egymás torkának esnek ­ némi túlzással azt tapasztalom mindenhol, ahol megfordulok és irányítom az átalakítást, példás együttműködésről tesznek tanúbizonyságot a folyamatban részt vevő szereplők fogalmazott az államtitkár azt követően, hogy felvázolta az oktatásban végbemenő változásokat.   

Hoffmann Rózsa hozzátette: országosan az önkormányzatok többsége emellett a munka mellett is komoly felelősséget vállalt. Ugyanis a törvény értelmében a 3000 fő alatti lakossággal rendelkező önkormányzatoknak nem volt kötelessége, hogy az iskolák működtetését vállalják, de 93 önkormányzat jelentkezett erre. 55 esetben az illetékes bizottság meg is adta az engedélyt. A 3000-es lélekszám feletti települések közül 227 önkormányzat jelezte, hogy a működtetést nem tudja vállalni. Arról, hogy melyektől veszi át az állam a működtetést is a fenntartás mellett, a napokban születik döntés.    

A feladatot átadó önkormányzatoknak anyagilag hozzá kell járulniuk a központi költségvetéshez tette hozzá.    

Az oktatásért felelős államtitkár ezt követően bemutatta a térség kilenc - Békéscsaba, Gyomaendrőd, Szarvas, Békés, Gyula, Orosháza, Mezőkovácsháza, Szeghalom, Sarkad - tankerületi igazgatóját.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!