A munka törvénykönyve módosításának kettős célt kell szolgálnia

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a munka törvénykönyve módosításának kettős célt kell szolgálnia: be kell csukni a visszaélések kiskapuit, és a munkavállalók tényleges jogait meg kell erősíteni. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta: biztosítani kell a vállalkozások zavartalan működését, valamint a munkavállalók védelmét is, a kiszolgáltatott helyzetükkel visszaélő munkaadókkal, például egyes multinacionális kereskedelmi láncokkal szemben.

Kiemelte: a módosításnak összhangban kell lennie a családok védelméről szóló törvénnyel, és a szociális konzultáció eredményével. A kereszténydemokrata politikus elmondása szerint ez két szempontot biztosan jelent, a családok, elsősorban a kisgyermekes szülők védelmét, illetve a védett korban lévők munkahelyének biztosítását.
    
A munka törvénykönyvének tervezett módosítását a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) múlt pénteken hozta nyilvánosságra.
    
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!