Ne beszéljen lekicsinylően a magyar emberek teljesítményéről az MSZP!

A KDNP arra kéri a szocialistákat, hogy ne beszéljenek lekicsinylően a magyar emberek azon erőfeszítéseiről, amelyek eredményeként Magyarország visszafizethette a Nemzetközi Valutalap által adott hitel még fennmaradt részét. A kisebbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált. Az ellenzéki politikus „költséges kommunikációs blöffnek” nevezte az idő előtti visszafizetést.

A kereszténydemokraták ugyanakkor hangsúlyozzák, a magyar emberek munkája révén lehetővé vált, hogy többévnyi elhibázott gazdaságpolitika után ismét megerősödjön az ország gazdasága.

Jellemzőnek nevezik továbbá, hogy a szocialisták ebben a helyzetben is csak kritizálják a kormányt, azt követően, hogy korábban – megfogalmazásuk szerint – „a legkényelmesebb megoldásként vettek fel nyakra-főre hiteleket, fogadták el szinte ellenkezés nélkül a Nemzetközi Valutaalap feltételeit és tették mindezt úgy, hogy tudták: a következő választás jobbközép győzteseire hárul béklyóként annak teljes visszafizetése”.

A KDNP ezért arra kérte az MSZP-t, hogy vessen véget „az eszement vagdalkozásnak”, és ha már nem képes „az igazi szembenézésre a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok pénzügyi bűneivel, akkor legalább ne beszéljen lekicsinylően a magyar embereknek azon erőfeszítéseiről, amelynek során az országra nehezedő pénzügyi függőséget kívánják enyhíteni”.

Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn utalta át az IMF-hitel még fennmaradt részét. A 2,15 milliárd euró (645 milliárd forint) értékű tartozást három devizanemben – dollárban, euróban és angol fontban – fizette ki a magyar állam.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!