Négy év alatt 12 milliárd a szombathelyi kórház fejlesztésére

Az elmúlt négy évben összesen 12 milliárd forintot fordítottak a szombathelyi Markusovszky kórház fejlesztésére, ennek több mint a felét teszi ki az új belgyógyászati tömb építése – jelentette ki Hende Csaba a 14 ezer 500 négyzetméter alapterületű, hatszintes épületegyüttes műszaki átadása alkalmából tartott ünnepségen. Puskás Tivadar, Szombathely kereszténydemokrata polgármestere azt mondta: az új belgyógyászati tömb 21. századi körülményeket nyújt a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak.

Évek óta folyamatosan zajló sorozat része a most megvalósuló fejlesztés, hiszen ha csak a legutóbbi hónapokat nézzük, szeptemberben adták át a kórház felújított műtőblokkjait, előtte pedig a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) műszaki és informatikai korszerűsítése történt meg – emlékeztetett a honvédelmi miniszter.

Puskás Tivadar, Szombathely kereszténydemokrata polgármestere, aki korábban mentőorvosként dolgozott, azt mondta: az új belgyógyászati tömb 21. századi körülményeket nyújt a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak, a legfontosabb mégis az a szaktudás, elhivatottság és empátia, amit a Markusovszky kórházban dolgozók eddig is, tudásuk legjavát adva nyújtottak minden rászorulónak.

Nagy Lajos, a kórház főigazgatója kiemelte: a most zajló fejlesztés az intézmény 85 éves történetének legnagyobb beruházása.

 

Miközben egyre korszerűbb szaktudással és műszerekkel történt a gyógyítás, a kórház lehetőségei a betegek elhelyezését és ápolási körülményeit tekintve nagyon korlátozottak voltak, ami sokszor feszültséget teremtett - jelezte a főigazgató. A korszerű épületegyüttesben egy- és kétágyas, legfeljebb háromágyas, külön fürdőszobákkal ellátott szobákban tudják a betegeket elhelyezni.
 

A főigazgató tájékoztatása szerint az új épületben kap majd helyet az általános belgyógyászati, a kardiológiai, a gasztroenterológiai, a reumatológiai, a bőrgyógyászati, az infektológiai és a neurológiai osztály, az épület földszintjén pedig az osztályok szakambulanciái működnek majd.
 

Nagy Lajos elmondta: a bútorbeszerzések és műszerbeszerzések novemberben lezajlanak, terveik szerint december elején vehetik majd használatba az épületet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!