Nem teszünk különbséget gyermek és gyermek között

Nemrég fogadták el a családvédelmi törvényt, melyben definiálták a családot. E szerint már az is családnak tekinthető, ha egy szülő egy gyermeket nevel, vagyis két egyenes ági rokonról van szó. Ez a minimum, ennél kisebb család nem létezik – jelentette ki Harrach Péter az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: ha a gyermek házasságban születik, ha élettársi kapcsolatban, ha leányanya szüli, ugyanúgy gyermek, és ugyanúgy felelősek vagyunk minden magyar gyermekért.

Nem teszünk különbséget gyermek és gyermek között – szögezte le a kereszténydemokrata politikus. Ennél szűkebben és elfogadóbban nem lehet meghatározni a család fogalmát.

A KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: a házasság, valamint az élettársi kapcsolat, az egyneműek kapcsolata a két felnőtt közötti viszony tekintetében jelent különbséget, de nem a családot alkotó együttesben, ahol már a gyermek is megjelenik. Harrach szerint amikor élettársi kapcsolat van, de még nincs gyermek, azt nagyon nehéz családnak nevezni.

Arra a felvetésre, miszerint ellenzéki oldalról kirekesztéssel vádolhatják a KDNP-t, azt mondta: ez természetes, hiszen az ellenzék hatalomra akar kerülni, és minden eszközt megragad, hogy lefaragjon támogatókat a jelenlegi kormánypártoktól. Ez a dolog természete – hangoztatta. Nem hiszem, hogy ennél szűkebben és elfogadóbban meg lehetne határozni a család fogalmát, hiszen annak lényege a gyermek. A definícióból pedig az következik, hogy minden gyermek egyforma, és mindegyik iránt felelősségünk van – szögezte le Harrach Péter.

A kereszténydemokraták azt szeretnék, ha a polgári törvénykönyv családjogi fejezetében csak a családdal összefüggő passzusok szerepelnének. Az élettársi kapcsolatot és az azonos neműek kapcsolatát mint polgári szerződést a polgári törvénykönyv egy másik fejezetében szerepeltetné a párt. A KDNP elvenné az élettárs és bejegyzett élettárs számára biztosított öröklési jogot. Ők csak akkor örökölhetnének, ha élettársuk külön végrendeletben rendelkezik erről. A párt a házastársakra vonatkozó szabályokon is változtatna: az egyik fél csak a vagyon negyedét örökölhetné a másik halála esetén, a fennmaradó rész a gyerekeket illetné meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!