Nem újrakezdeni, hanem folytatni kell

Orbán Viktor szerint olyan „kegyelmi pillanatban” van az ország, amikor nem újrakezdeni kell, hanem folytatni a megkezdett munkát. A kormányfő a parlamentben napirend előtt úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP ahogyan eddig, úgy ezután is a háromharmadot fogja szolgálni, és meghallja azok hangját is, akik az önkormányzati választáson nem a kormánypártokra szavaztak. A miniszterelnök hozzátette:a választás eredménye egy sohasem tapasztalt méretű összefogás.

Orbán Viktor arra kérte a képviselőket, használják ki a mostani „kegyelmi pillanatot”, és erősítsék az egységet és az összefogást az országban.

A helyzet javul, Európa pincéjéből följöttünk a földszintre, és most kell, most kellene nekivágni az emeleteknek" – fogalmazott a kormányfő, aki szerint a vasárnapi választás azt mutatja, van még szufla az országban", van lehetőség újabb munkahelyeket teremteni, újabb lépéseket tenni a munkaalapú társadalom felé.

Orbán Viktort abban is megerősítette az előző napi voksolás – mondta –, hogy a jóléti társadalmak valószínűleg azért rendülhettek meg Európában, mert kiderült, a jólét nem alapja semminek sem, legfeljebb és jó esetben a következménye, méghozzá a munkának.

Úgy látja, az emberek újból igent mondtak arra a politikára is, amely középpontba állítja és támogatja a családokat, így a következő időszak egyik legfontosabb feladatának annak elkerülését tartja, hogy a munkahely és a család közötti választás csapdájába essenek az emberek.

A győzelem az egész országé

Óriási fölénnyel győzött a Fidesz-KDNP a vasárnapi önkormányzati választáson, ez a győzelem pedig az egész országé – mondta a  miniszterelnök. Azért győzött az egész ország, mert a választás végeredménye és következménye egy sohasem tapasztalt méretű összefogás, együttműködés és egység – fogalmazott beszédében a kormányfő a szavazás másnapján.

Az egység erejét jól kell felhasználni – folytatta –, ami a kabinet és a kormánytöbbség felelőssége, és e felelősség elől „nem bújunk el".

Nemzeti alapon álló, néppárti politikát kell folytatni a következő években is

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az önkormányzati választás megerősítette a kormánytöbbséget abban, hogy nemzeti alapon álló, néppárti politikát kell folytatnia a következő években is.

A kormányfő úgy fogalmazott: „ideje, hogy magunk mögött hagyjuk az ideológiák és az izmusok korszakát”. Ha az ideológiát „majmolod, orra buksz az első buckában", ahogy ez néhányakkal meg is történt – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint ha az egység erejét jól használják fel, akkor eljuthatnak a teljes foglalkoztatáshoz. Ismertetése szerint míg 2010-ben 3,6 millióan dolgoztak és 1,8 millióan fizettek adót, ma 4 millióan dolgoznak, 4 millióan fizetnek adót, a gazdasági növekedés 3 százalék felett van, a munkanélküliség pedig 8 százalékos. Külön megjegyezte, hogy – csak a roma közösség saját kimutatása szerint – 57 ezer olyan roma család van, amely most először vállalt munkát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!