Nem változik a magániskolák finanszírozása ebben a tanévben

A tanév végéig nem változik a magániskolák finanszírozása, a jövőre vonatkozó részletszabályokat pedig a törvény alapján a felek együttműködve dolgozzák ki – közölte az MTI-vel az oktatási államtitkárság szombaton a magániskolák egyesületeinek vezetőivel tartott egyeztetését követően. Hoffmann Rózsa biztosította a feleket arról, hogy „az oktatásirányítás értéknek tekinti az iskolarendszer sokszínűségét, ebbe beletartoznak a magánintézmények is".

Az államtitkárság előző nap tudatta, hogy a magánfenntartású iskolák finanszírozásáról szóló egyeztetésre hívta az oktatási államtitkárság szombatra az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének, valamint a Civil Fenntartású Iskolák Egyesületének vezetőit. Szombati közleményükben azt írták: a megbeszélésen Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár biztosította a feleket arról, hogy „az oktatásirányítás értéknek tekinti az iskolarendszer sokszínűségét, ebbe beletartoznak a magánintézmények is".

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének kérdéseire az államtitkárság részletes írásbeli választ is adott.

Megállapodtak abban is, hogy a magánfenntartású intézményeket érintő kérdésekről folytatódnak az egyeztetések a szervezetek képviselőivel – olvasható az államtitkárság közleményében.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!