A Nemzetközi Energia Charta a globális energiaszabályozás fontos mérföldköve

A Nemzetközi Energia Charta elfogadására rendezett miniszteri konferencián a magyar delegáció tagjaként Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár és Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára képviselte hazánkat Hágában. Magyarország üdvözli az Energia Charta modernizációjának eredményeit, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az abban foglalt célkitűzések megvalósuljanak – jelentette ki beszédében az államtitkár.

Aradszki András kifejtette: a Nemzetközi Energia Charta mérföldkőnek tekinthető a globális energiaszabályozás szempontjából, hiszen úgy képes összehangolni az egymástól eltérő nemzeti szabályozásokat, hogy tiszteletben tartja az egyes tagállamok energiaforrásaik feletti szuverenitását.

Magyarország számára fontos célkitűzések az ellátási útvonalak diverzifikálása és az energiakereskedelem támogatása, amelyek erős katalizátorai lehetnek a nemzetközi együttműködéseknek az energiabiztonság és a fenntartható energiagazdálkodás megteremtésében – mondta Aradszki András.

A Nemzetközi Energia Charta több – köztük angol, francia és spanyol – nyelven is elérhető a szervezet hivatalos weboldaláról: http://international.energycharter.org/iec/what-is-the-charter/.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!