Nincs hiteles adat arról, hányan tanulnának inkább külföldön

Csupán találgatás minden olyan kijelentés, ami azt sugallja, hogy a hazai felsőoktatási intézmények helyett a fiatalok egyre többen választják más országok egyetemeit, nincs hiteles adat arról, hányan tanulnának inkább külföldön. A szándékról szóló felmérések sem alapozzák meg a növekvő elvándorlást – reagált az oktatási államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében a hétfőn a témában megjelent sajtóinformációra.

A fiataloknak sehol sem kell bejelenteniük, hogy külföldön folytatnak felsőfokú tanulmányokat, így erre vonatkozóan semmilyen tényszerű információ nem állt korábban és nem áll ma sem rendelkezésre. Az oktatási statisztikákban kizárólag a különböző, hazai és külföldi ösztöndíjjal rövidebb-hosszabb ideig külföldön tanulókra vonatkozóan vannak adatok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkársága a hiteles tájékoztatás érdekében nagyon fontosnak tartja, hogy az ebben a tárgyban születő cikkek szerzői, oktatáspolitikusai, szakértői pontosan jelöljék meg azokat a forrásokat, adatbázisokat, melyek igazolják állításaikat.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Oktatásért Felelős Államtitkárság közleménye
 

Az eduline.hu szombaton arról írt, bár még nincs hivatalos statisztika, az első becslések szerint jelentősen nőtt a külföldi egyetemekre készülők száma a hallgatói szerződések bevezetése és a 2012-es keretszámcsökkentés óta.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!