Nyereséges lehet a hazai vizes vb

A korábbi rendezvények alapján nyereségessé lehet tenni a 2021-es vizes világbajnokságot – nyilatkozott a Világgazdaságnak Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. Több tízezres nézőszámra, 2500 versenyzőre, 1500 tudósítóra számítanak, és ez vendégéjszakákban is meg fog mutatkozni. A televíziós közvetítések során 3,5-4 milliárdan nézhetik meg a versenyeket. Simicskó kiemelte, hogy GDP-t növelő beruházások lesznek.

Budapesten, a Dagály fürdő területén fog megépülni egy új sportkomplexum, a beruházás árát májusban 8-10 milliárd forintra becsülték.

Az uszodakomplexumban vizes vb idején 17-19 ezer ember férne el, a verseny után azonban visszabontanák 45 ezer fős kapacitásúra, hogy gazdaságosan üzemeltethető és fenntartható lehessen. Simicskó István arról is beszélt a lapnak, hogy még finomíthatják a társaságiadó-rendszert.

„Óriási igény érkezett a látvány csapatsportok támogatására a társaságiadó-kedvezmény révén az egyesületek, szövetségek részéről, amit érdemes megfelelő keretek között tartani” – mondta. A jogszabályt azonban még lehet alakítani, hogy megtalálják az egyensúlyt. Azt sem szeretnék ugyanis, ha a sportcélokra felajánlott tao-támogatások jelentősen csökkennének, miután a cégek 75 százalékkal kisebb kedvezményt érhetnek el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!