Rajtra kész az U19-es férfi kézilabda-világbajnokság

Huszonnégy csapat várja a rajtot a Budaörsön és Érden sorra kerülő V. férfi U19-es kézilabda-világbajnokságon, a két helyszínen már minden készen áll a tornára. Az esemény sajtótájékoztatóján Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár hangsúlyozta: Magyarország kormánya és a sportvezetés mindent megtesz azért, hogy ösztönözze a lakosságot az egészséges életmódra, a rendszeres sportra.

„A jövőbe fektetünk, ha áldozunk a sportra, ha támogatjuk a tehetséges fiatalokat, mert ők olyan példaképek a legifjabb generáció képviselői szemében, akikre gyermekeink felnézhetnek. Nem csupán a jó eredmények, hanem az egészség nagykövetei is” – hangsúlyozta Simicskó István, szólva arról, hogy a fiatalok eredményes szereplésükkel Magyarország épülését segítik, hírnevét öregbítik.

Az államtitkár elmondta: Magyarország kormánya és a sportvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy ösztönözze a lakosságot az egészséges életmódra, a rendszeres sportra. „Egy színvonalas, kiváló fiatal csapatokat felvonultató nemzetközi sportesemény mindig remek lehetőség a sportág népszerűsítésére és az utánpótlásbázis növelésére. Külön öröm számomra, hogy hazánk 5. alkalommal ad otthont ennek a rangos eseménynek, ezáltal közelebb hozza a kézilabdát szerető magyarokhoz a szurkolás felejthetetlen perceit. Ez a gyönyörű csapatjáték azt üzeni, felelősek vagyunk egymásért, megtanítja, hogy figyelnünk kell egymásra, formálja a jellemünket, erősíti a közösségi szellemet” – mondta a sportpolitikus, majd megköszönte a csapatoknak, az edzőknek és a szakembereknek a kitartó és kemény munkát, továbbá köszönetet mondott mindenkinek, aki tett azért, hogy a kézilabdázóink két héten keresztül hazai pályán, méltó körülmények között mérhetik össze erejüket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!