Rétvári Bence pezsgővel köszöntötte a hajnalban szavazó utolsó választót

Hétfő hajnali negyed kettőkor adhatta le utolsóként szavazatát az a választópolgár, aki hét órát várt arra, hogy igazolással a lakóhelyétől távol élhessen választójogával a főváros XI. kerületének 19-es számú választókörében. Az országban utolsóként szavazó fiatalembert a választókerület egyéni képviselői mandátumát az első fordulóban elnyerő Fidesz-KDNP közös jelöltje, a kereszténydemokrata Rétvári Bence egy üveg pezsgővel személyesen köszöntötte. A politikus köszönetet mondott mindazoknak, akik hosszú órákon keresztül sorban álltak a voksolásra várva.

Az egyéni képviselői mandátumot 54,6 százalékkal elnyerő országgyűlési képviselő szerint elhibázott volt a döntés, hogy egy szavazókörben kellett szavazniuk az igazolással voksolóknak. A statisztikailag kiszámított 16 másodperc nem elegendő egy választóra, az öttagú szavazatszámláló bizottságot 20 tagúra kellett volna növelni ezekben a szavazókörökben, gyorsítva a szavazást, valamint több helyiséget biztosítani.
   
A fővárosban a legtöbben, 2.823-an, a XI. kerületben kívántak igazolással szavazni a 15. választókerület 19-es szavazókörébe tartozó alig ezer választópolgár mellett.