Rövidfilm a pápáról

„Most nekem, Isten gyenge szolgájának, fel kell vállalnom ezt a hatalmas feladatot, amely valójában túl van minden emberi képességen. Hogyan leszek képes megtenni? Él bennem annak tudata, hogy nem vagyok egyedül: aki hisz, az soha nincs egyedül” – hallhatjuk annak a filmnek a bevezetőjében, amelyet a Ratzinger Alapítvány készített a pápáról pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából. A filmben jeleneteket láthatunk pappá szenteléséről, utazásairól, találkozásairól, miközben írásaiból hallhatunk részleteket.

„Az egyház vezetésében a döntések nem többségi akaratból, hanem a Krisztussal való találkozásban megérett hitből születnek meg.”

Az elődjéről, II. János Pálról mutatott filmkockákat Benedek pápa következő gondolatai kísérik: „Bátorsággal viselt betegsége mindenkit figyelmesebbé tett az emberi fájdalom, minden testi és lelki fájdalom iránt. Méltóságot és megbecsülést adott a szenvedésnek, tanúsította, hogy az ember értékét nem hatékonysága, nem külső megjelenése határozza meg, hanem önmagában értékes, mert Isten teremtette és szereti.” Ezt követően tanúi lehetünk annak, amikor kihirdetik: „Habemus papam.”

A találkozásokat, pápalátogatásokat bemutató képek alatt ezek a mondatok szólnak: „Az egyház vezetésében a döntések nem többségi akaratból, hanem a Krisztussal való találkozásban megérett hitből születnek meg.”

Az Ifjúsági Világnapon XVI. Benedek így buzdította a fiatalokat: „Kedves fiatalok! Ne mondjatok le álmaitokról, hanem tápláljátok szívetekben a testvériség, az igazságosság és a béke nagy vágyát. A jövő azok kezében van, akik képesek szilárd érveket keresni és találni a reményre és az életre.”

A film zárógondolata útmutatást ad: „Krisztus nincs messze tőlünk. Ha valaki, akkor mi vagyunk messze tőle, de nyitva áll az út közte és köztünk. Nem kozmikus, vagy földrajzi természetű út, hanem a szív űrutazása, amely elvezet az önmagunkba zártság köréből a világegyetemet átölelő isteni szeretet új dimenziójába.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!