Sydney bíboros érseke szentmisével megnyitotta az Ifjúsági Világtalálkozót

„A hittel felvállalt elkötelezettségek által lehet igazán teljességben élni” – mondta Pell bíboros a fiataloknak az Ifjúsági Világtalálkozó megnyitó szentmiséjén. A Barangaroo-öbölbeli szertartáson mintegy 150 ezer fiatal vett részt, akik 168 országból érkeztek.

A világ minden részéről érkezett résztvevőket Kevin Rudd, ausztrál miniszterelnök köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a fiatalok az élet, a hit és a remény ünneplésére jöttek Sydneybe. Ők jelentik a fényt a világban, amely tele van sötétséggel. A világ történelmében ilyen nagy számban a fiatalok sokszor akkor utaztak, amikor háborúba indultak. Az Ifjúsági Világtalálkozó résztvevői azonban a béke zarándokai. Mint mondta: a kereszténység hatalmas erő a világban a jó érdekében. Beszédének zárszavában az ausztrál kormányfő. nagy tiszteletét fejezte ki az ország keresztény és ezen belül katolikus hagyománya iránt.

A szentmisén George Pell bíboros, sydneyi érsek homíliájában felhívta a figyelmet, hogy a vak és süket világban, amely nem válaszol az Úr hívására a fiatalok maradjanak nyitottak a Szentlélek erejére. Így tehetik lehetővé, hogy az Úr rajtuk keresztül működjön.

Azért, hogy ne maradjanak semlegesek az élet döntései előtt, a kereszt üzenetét állította a fiatalok elé, amely az egyetlen, ami meghozza a Szentlélek gyümölcseit. Ezek pedig a béke, az öröm és a mások iránti nagylelkűség.

„Ne töltsétek el az életet döntések meghozatala nélkül arra gondolva, hogy jobb nem választani, mert a hittel felvállalt elkötelezettségek által tudtok igazán teljességben élni” – figyelmeztette a fiatalokat Sydney érseke.

A Szentatya üzenete

XVI. Benedek pápa vasárnap a Sydney-ben gyülekező fiatalokhoz eljuttatott üzenetében a Világtalálkozó mottójára utalva felhívta a figyelmet, hogy a mai világnak a Szentlélek új kiáradására van szüksége. Meggyőződése szerint a fiatalok arra kaptak meghívást, hogy a Szentlélek általi megújulás eszközei legyenek, közvetítsék társaiknak azt az örömet, amelyet átéltek Krisztus megismerésében és követésében. Osszák meg velük a szeretetet, amelyet a Szentlélek öntött szívükbe úgy, hogy ők is elteljenek reménnyel és hálával mindazért, amit Istentől, Mennyei Atyánktól kaptak.

Ezután XVI. Benedek pápa hangsúlyozta, hogy a fiatalok számára hiányzik ma a remény. Látják a szegénységet, igazságtalanságokat, az emberi kapzsiság okozta természeti károkat és megoldást, választ keresnek. A Szentlélek mutatja meg az utat, amely az élethez, a szeretethez és az igazsághoz vezet. A Szentlélek irányít bennünket Jézus Krisztus felé. Benne találunk választ kérdéseinkre és erőt, hogy folytassuk utunkat, amellyel egy jobb világ születéséhez járulunk hozzá.

A holnapi naptól a Szentatya személyesen is részt vesz a Világtalálkozón, és ugyancsak holnap kezdődik Egerben a Világtalálkozó társrendezvénye, a Magyar Sidney, melynek célja: együtt élni és ünnepelni a világegyházzal, a Szentatyával, a sydney-i Ifjúsági Világtalálkozó résztvevőivel és a magyar katolikus fiatalokkal.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!