Szent István üzenetei erősítik a nemzetet és a világot

Szent István üzeneteiben arra tanít minket, hogy éljük meg hitünket, éljünk békében a más felekezethez vagy nemzetiséghez tartozó emberekkel; ezek az intelmek erősítik a magyar nemzetet és az egész világot – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Paszabon.

Soltész Miklós az augusztus 20-a alkalmából tartott ünnepségen az Erdélyben élő székelyek példáját említve azt mondta, ők ugyan kisebbségben élnek, de hitüket és magyarságukat hosszú ideje őrzik, ez pedig nem gyengíti, hanem erősíti Romániát.

Ha ezeket az üzeneteket közvetíteni tudjuk más nemzetek felé, akkor biztos, hogy el fog kerülni minket az a háborús veszedelem, ami a világban sok országot már elért – fogalmazott Soltész Miklós.

Egy ország nem attól lesz erős, ha más vallású és nyelvű embereket elüldöz – folytatta a politikus –, hanem attól, hogy befogadja, valamint segíti megőrizni szokásaikat és hitüket. Erre minket Szent István király a fiának adott ezeréves intelme kötelez – tette hozzá.

Soltész Miklós kifejtette, veszélyben vannak a kárpátaljai magyarok „két, egyébként egy tőről fakadó” nemzet, az orosz és az ukrán ellenségeskedése miatt, csakúgy, mint évtizedekkel ezelőtt azok a délvidéki honfitársaink, akiknek a délszláv háború keserítette meg az életét.

Azért történt mindez, mert kívülről táplálták „a tüzet és a gyűlöletet”, és nem értették az üzenetet, amit ezer évvel ezelőtt Szent István mondott - fejtette ki a politikus. Soltész Miklós szavai szerint nem történhet meg, hogy Magyarország ismét részese legyen olyan időszaknak, mint amilyen az első és a második világháború volt. Ezért fontos a hit, valamint azoknak az embereknek a befogadása, akik más nyelven vagy máshogy gondolkodnak – hangoztatta az államtitkár.

Soltész Miklós Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő, Kozma Péter kormánymegbízott és Seszták Oszkár megyei közgyűlési elnök társaságában leleplezte Paszab erdélyi testvértelepülése, Körtvélyfája által adományozott székely kaput.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!