A szocialisták változtassanak a pénzügyi spekulációt támogató hozzáállásukon!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólítja a korábban katasztrofális gazdasági lépéseket egymásra halmozó MSZP vezetőit, hogy változtassanak a magyar embereket semmibe vevő-, a pénzügyi spekulációt támogató hozzáállásukon és – a francia példa nyomán is – támogassák a kormány kezdeményezéseit, amelyek a polgárok védelmére, a terhek enyhítésére törekszenek. A francia szocialisták támogatják, hogy az államuk teljes erejével küzdjön a korrupció ellen.

A kisebbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében utalt arra, hogy Francois Hollande, a francia szocialisták államfőjelöltje országa és választópolgárai védelmének érdekében azt ígéri, győzelme esetén kezdeményezi, hogy markánsan válasszák el a pénzintézetek a hitelezést, valamint a spekulációs tevékenységet, és szorgalmazza egy európai hitelminősítő létrehozását.

Mint az állásfoglalásban idézték, a jelölt zászlajára tűzte, hogy az állam teljes erejével küzdjön a mindent behálózó korrupció ellen.

Bár a politikai paletta másik oldalán elhelyezkedő tömörülésről van szó, a Kereszténydemokrata Néppárt figyelmébe ajánlja az MSZP-nek testvérpártjuk főbb törekvéseit, amelyek az eladósodás elleni lépéseket és a pénzügyi béklyók alóli felszabadulást jelölik meg elérendő célként.

Ehhez kapcsolódva jelzik azt is, hogy a jelenlegi magyar kormányzat is hasonló megfontolásokat és stratégiát követ akkor, amikor a fiskális függetlenség érdekében tesz erőfeszítéseket, s kissé visszaszorítaná a pénzügyi világ dominanciáját.

„Bízunk benne, hogy politikai ellenfeleink szemében a francia baloldal nem számít az európai értékeket mellőző szerveződésnek, így ennek fényében ítélik majd meg a magyar kormány tevékenységét is" - zárul a kommüniké.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!