Szövetségben gondolkodunk

A jövő közös feladata megküzdeni a politikai ellenfelek örökségével és együtt építeni egy új Magyarországot. Mi kereszténydemokraták szövetségben gondolkodunk, egyenrangú, de nem egyenlő súlyú partnerek kívánunk lenni a munkában – jelentette ki Harrach Péter a Fidesz tisztújító kongresszusán. A KDNP parlamenti frakciójának vezetője azt mondta, a Fidesz–KDNP-szövetség elsődleges célja a válság felszámolása, a gazdaságában erős, társadalmában egészséges Magyarország felépítése.

„A közös nemzeti célok érdekében dolgozunk, ezért erőfeszítést és áldozatot is vállalunk, ellenfeleinknek pedig azt üzenjük: ne reménykedjenek, hogy szembe tudnak minket állítani a Fidesszel.”

Fidesz tag vagyok, de most a Kereszténydemokrata Néppárt képviseletében állok itt, bár úgy gondolom, hogy mindenki ebben a teremben azt vallja, a szövetség tagjai vagyunk és ez mindennél fontosabb – kezdte beszédét Harrach Péter. Mióta világ a világ változnak a dolgok és az emberi viszonyok, néhány kapcsolat azonban változatlan. Ilyen a nagy- és a kistestvér viszonya, kis- és a nagypárt viszonya egy szövetségen belül. Ha a kispártot megkérdezik, mit gondol a szövetségről két helytelen válasza lehet: mikor szolgalelkűen hűségesküt tesz, vagy ha elfoglalja a zsaroló pozíciót. Ezt meghagyjuk a liberálisoknak. Az elsőből az önérzet hiányzik, a másodikból a tisztesség. A KDNP frakcióvezetője úgy folytatta, a Fidesz-KDNP szövetség elsődleges célja a válság felszámolása, a gazdaságában erős, társadalmában egészséges Magyarország felépítése. Ezt vállaltuk, ebben a végsőkig számíthat ránk a kormány és a szövetségesünk.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: a KDNP szövetségben gondolkodik, elítéli a pártsovinizmust, saját köreiben éppúgy, mint más pártoknál, mert ez gyengíti a szövetséget és nehezíti a közös cél elérését. A Fidesz néppárt, szociológiai és eszmei szempontból is sokszínű. A KDNP világnézeti párt, erős eszmei szempontokkal, a keresztény értékrend radikális képviseletére vállalkozik. Tudomásul vesszük, hogy a nagy átalakulást egy személynek kell vezényelnie, a miniszterelnöknek, s ha az ő szempontja úgy kívánja engedünk, még ha az érveivel vitatkozunk is.

A KDNP támogatottságával kapcsolatban Harrach Péter elmondta, a párt a szövetség mögé állította támogatóit. Önálló indulás esetén annakidején a KDNP 6-7 százalékot hozott, Harrach szerint egy jól előkészített választással ma is el tudnák érni ezt az eredményt.

Harrach Péter úgy folytatta beszédét, a miniszterelnök horgonyhoz hasonlította a kereszténydemokratákat, ami biztos alaphoz köti a hajót, hogy ne játszanak vele a hullámok. Ez esetben a Fidesz-t mozdonyhoz lehet hasonlítani, amely a szövetség kocsijait húzza. Ezt bizonyítja, hogy a KDNP annakidején a Fideszbe kapaszkodva állhatott talpra. Támaszt nyújtó kéz ma is: erősen fogja a mienket – fogalmazott a kereszténydemokraták frakcióvezetője.

Harrach beszédében kitért a keresztény-szociális törekvésekre is. Ezzel kapcsolatban elmondta: Európában két világ áll egymással szemben: a hagyományos értékeket, a normákat és a közösségeket képviseli, a másik ezek gyengítésén dolgozik. A KDNP az előbbihez tartozik, természetesen nyitottan minden újra, megértve a normákkal viaskodó embert és tisztelve a közösséget alkotó személy méltóságát. A közjóért dolgozunk és a társadalmi igazságosságot képviseljük. A munkavállalók oldalán állunk, a segélyre pályázókat megdolgoztatnánk, de a tényleges segítségre szorulókat megvédjük.

A jövő közös feladata megküzdeni a politikai ellenfelek örökségével és együtt építeni egy új Magyarországot. Mi kereszténydemokraták szövetségben gondolkodunk, egyenrangú, de nem egyenlő súlyú partnerek kívánunk lenni a munkában. A közös nemzeti célok érdekében dolgozunk, ezért erőfeszítést és áldozatot is vállalunk, ellenfeleinknek pedig azt üzenjük: ne reménykedjenek, hogy szembe tudnak minket állítani a Fidesszel – zárta beszédét a KDNP frakcióvezetője.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!