Takarékosság és átszervezések a Honvédelmi Minisztériumnál

Kevesebb jut honvédelemre jövőre, de ez nem veszélyezteti a haderő alapfeladatainak végrehajtását – hangsúlyozta Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén. A NATO-elvárások szerint a mindenkori nemzeti össztermék két százalékát kellene honvédelemre fordítani, jövőre azonban ez az arány a GDP egy százalékát sem éri el. A takarékoskodás miatt átszervezik a HM számos hivatalát is.

Takarékos költségvetése lesz a HM-nek a jövő évben. A NATO-elvárások szerint a mindenkori nemzeti össztermék (GDP) két százalékát kellene honvédelemre fordítani, jövőre azonban ez az arány a GDP egy százalékát sem éri el. A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságában többször is elhangzott ezzel kapcsolatban, hogy az előző évek pazarló gazdálkodása és a honvédelmi tárcánál korábban jelentősebb mértékben is tapasztalt korrupció, illetve a gazdasági válság együttes hatása miatt jóval kevesebb forrás jut a Magyar Honvédségre és a szaktárca intézményeire – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!