Tiltakozás a vörös csillag használata ellen

A KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja a közelgő ünnepnap kapcsán kijelenti: elítéljük a magunk, és minden jóérzésű ember nevében azokat a próbálkozásokat, amelyek mintegy megkérdőjelezik a kommunista múlt máig ható romboló tevékenységét.  Felháborító lenne, ha valaki azt a látszatot keltené, hogy május 1-jén a kizsákmányolt szegények érdekében vonul fel mellén vörös csillaggal. 

Ezzel is sértve a még élő volt rabok és kényszermunkások emberi jogait és érzéseit, illetve a már elhunytak emlékét.

A Munkacsoport örömmel vette tudomásul a diktatórikus jelképek használatát szabályozó Btk. módosítást, amely véglegesen rendezi a kommunista múlt gyűlölt szimbólumának, a szovjet típusú ötágú vörös csillagnak megjelenítését is. Megengedhetetlennek tartjuk ennek viselését, és tiltakozunk a dicstelen múlt eme szégyenletes relikviájának nyilvános használata ellen. Ennek a gyűlölt jelvénynek a nevében tették tönkre magyarok millióit, aminek következményeit az ország máig nyögi. E szimbólumnak köszönhetjük az 1944-ben kezdődő és a rendszerváltoztatásig tartó „országrontást”, amely úgy szellemileg, erkölcsileg és anyagilag oly mértékű rombolást végzett, aminek kivédésére és helyrehozatalára az elmúlt 23 év kevés volt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!