Tíz éve árulta el a Gyurcsány-kormány a külhoni magyarokat

A nemzetárulás szégyen-napjává tette Gyurcsány Ferenc 2004. december 5-ét, amikor a külhoniak állampolgársága ellen agitálva akadályozta, hogy a kiírt népszavazás érvényes lehessen, kirekesztve ezáltal a külhoni magyarokat – a közjogi értelemben vett – magyar nemzetből. A Kárpát-medence és a világ magyarságának közösségei mindezt nem felejtették el. Azóta Alaptörvényünkbe foglaltuk, hogy felelősséget viselünk a határainkon kívül élő nemzettársainkért.

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye

A nemzetárulás szégyen-napjává tette Gyurcsány Ferenc 2004. december 5-ét, amikor a külhoniak állampolgársága ellen agitálva akadályozta, hogy a kiírt népszavazás érvényes lehessen, kirekesztve ezáltal a külhoni magyarokat – a közjogi értelemben vett – magyar nemzetből. A Kárpát-medence és a világ magyarságának közösségei mindezt nem felejtették el.

A szégyenteljes nemzetárulást orvosolta a Fidesz-KDNP szövetség 2010-ben, amikor az új Országgyűlés egyik első döntésével megteremtette a nemzet közjogi egyesítését és törvénybe iktatta nemzeti összetartozásunkat. Azóta Alaptörvényünkbe foglaltuk, hogy felelősséget viselünk a határainkon kívül élő nemzettársainkért. Nemzetpolitikánk eredményeként, ma már állampolgárként és választópolgárként is elválaszthatatlanul együvé tartozunk.

Budapest, 2014. december 5.

Semjén Zsolt elnök
Harrach Péter frakcióvezető

Kereszténydemokrata Néppárt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!