A török parlament elnökével tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök Cemil Cicekkel, a török Nagy Nemzetgyűlés elnökével tárgyalt kedden a gazdasági kapcsolatok erősítéséről, és megállapodtak kölcsönös kormányfői látogatásokról is – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI-t. Orbán Viktor és Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár az Országházban fogadta Cemil Ciceket, aki köszönetet mondott azért, hogy hazánk következetesen támogatja országa EU-integrációs törekvéseit.

Megegyeztek, hogy a magyar-török gazdasági vegyesbizottság akciótervet dolgoz ki a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítésére, és megállapodtak a kölcsönös miniszterelnöki látogatásokról is. A tárgyaláson különösen fontosnak nevezték Magyarország és Törökország együttműködését az energiaiparban és a turizmusban - olvasható a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményében.

Cemil Ciceket később udvariassági látogatáson fogadja a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök, majd a török politikus Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével tárgyal.

D_SOS20121016004

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!