Újabb rezsicsökkentés várható

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) már dolgozik a rezsicsökkentés következő lépésén, így elsősorban a víz- és csatornadíjak mérséklésének lehetőségét vizsgálja, de például a kéményseprési és a szemétszállítási díjak csökkentésének lehetőségét is elemzik – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek. A Kormányzati Információs Központ tájékoztatása szerint: a kormány keddi ülésén tárgyalta a további rezsicsökkentés lehetőségét.

Fónagy János, aki a kormány rezsicsökkentést nyomon követő bizottságának vezetője, hangsúlyozta: a kabinet az ülésén megvitatta a háztartások rezsicsökkentésének eddigi tapasztalatait, valamint a következő időszak feladatait, és megállapította, hogy a tavaly decemberben bejelentett rezsicsökkentésnek köszönhetően közel négymillió magyar háztartásban 10 százalékkal csökkent a villany, a gáz és a távfűtés díja.
    
Fónagy János sem a rezsicsökkentés időpontjára, sem annak várható mértékére nem mondott konkrétumot, de hangsúlyozta: dolgoznak rajta, hozzáfűzve: tavaly a kormány azért 10 százalékban határozta meg a rezsicsökkentés mértékét, mert ezt látta olyan kritikus küszöbnek, amelyet már megérez a lakosság.
    
Az államtitkár szólt arról is, hogy még a héten megjelenik a nemzeti fejlesztési miniszter azon rendelete, amely rögzíti az új, egyszerűbb és áttekinthetőbb energiaszámla mintáját. A mintaszámla első oldalán rögtön látható lesz, hogy az adott háztartásban mennyi idő alatt mennyi fogyasztás volt, míg a díjtételek részletezése a hátoldalon lesz megtalálható.

A Fidesz-frakció üdvözli a kormány újabb rezsicsökkentésre vonatkozó terveit és támogatásáról biztosítja a kabinetet - közölte a nagyobbik kormánypárti képviselőcsoport. Közleményükben úgy fogalmaznak: a frakció kiáll minden olyan kezdeményezés mellett, amely a családok megélhetésének könnyítése érdekében történik.
   
A lakosság támogatja

Orbán Viktor miniszterelnök január 18-án a Kossuth rádiónak adott interjújában az idei év gazdasági kérdései között említette az esetleges második, a víz- és a szemétszállítási díjakra is kiterjedő rezsicsökkentést.

A lakosság döntő többsége egyetért a kormány 10 százalékos rezsicsökkentő intézkedésével. Az ügy támogatottsága a politikai önbesorolástól és a pártszimpátiától függetlenül rendkívül magas – derül ki a Századvég Alapítvány január közepén készített közvélemény-kutatásából.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!