Újabb szocialista feljelentés Magyarország ellen

Az MSZP európai parlamenti delegációja ismételten, ezúttal az egyházügyi törvény kapcsán  vádolta meg  Magyarországot az Európai Bizottságnál. Surján László, az Európai Parlament egyházügyi kapcsolataiért felelős alelnöke az eset kapcsán kijelentette: „Sajnálatos, hogy a szocialisták ahelyett, hogy Magyarország valós problémáival foglalkoznának, egyházellenes hangulatot szítanak, az Európai Bizottságot pedig ismételten a kormány ellen próbálják hergelni”.

A  Magyar Néppárti Képviselőcsoport ezúton szeretné emlékeztetni az MSZP-s képviselőket: A Velencei Bizottság részletesen tanulmányozta az új magyar egyházügyi törvényt, a szocialisták által „diszkriminatívnak”nyilvánított rendelkezés ellen azonban nem emelt kifogást.  Bár e ténnyel az MSZP EP-képviselői nyilván tisztában vannak, ez nem gátolta meg őket abban, hogy ismételten feljelentsék Magyarországot az Európai Bizottságnál.

A szocialista képviselők azt sérelmezik, hogy az egyházaknak módjuk van arra, hogy az általuk vezetett intézmények jellegének megfelelően keresztény világnézetű embereket alkalmazzanak. Ez azonban összhangban van a vonatkozó uniós jogszabályokkal, mutatott rá a szocialistáknak adott válaszában az Európai Bizottság. 

Ez az akció jól beilleszthető a szocialisták korábbi politikai indíttatású támadásainak és vádaskodásainak sorozatába. Mint emlékezetes, a szocialista képviselők korábban az Európai Parlamentben terjesztett körlevelekben a Himnusz első sorának Alaptörvénybe emelését a dokumentum kirekesztő jellegének megnyilvánulásaként, a nem keresztény világnézetű polgárok ellen intézett súlyos támadásként mutatták be.

Az Európai Bizottság lépése az ügyben automatizmus. A testület hivatalból köteles minden jogszabály uniós joggal való összhangjáról tájékozódni és nyilatkozni, amennyiben azt európai parlamenti képviselők kérik. Sajnálatos, és csak a hazai közvélemény megtévesztésre szolgál, hogy a szocialisták az Európai Bizottságnak ezt a technikai lépését Magyarország újabb megbélyegzésének tüntetik fel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!