Újabb támogatást ad az állam az acsádi idősek otthonának helyreállítására

Az állam újabb 40 millió forintot ad a tavaly márciusban a Vas megyei Acsádon leégett idősek otthona helyreállításának befejező munkálataira – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár Szombathelyen. Az állam először 24 millió forinttal, majd 30 millió forinttal támogatta az idősek otthonának rendbehozatalát, a legutóbbi kormánydöntés pedig 40 millió forintot biztosít a még hátra lévő munkálatokra.

A tervek szerint a szilvesztert már a régi-új otthonukban tölthetik a lakók.

Harangozó Bertalan, Vas megyei kormánymegbízott a sajtótájékoztatón utalt arra, hogy az intézményt biztosító társaság lassú ügyintézése és nem megfelelő helytállása miatt az építési munkálatok késve kezdődtek el.

Ágh Péter Vas megyei fideszes országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a sajtótájékoztatón elmondták, parlamenti képviselőként is igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy az idősek otthonának hónapokon át húzódó helyreállítása mielőbb befejeződhessen.

Az acsádi idősek otthonában 2012 március 12-én pusztított tűz, az épület tetőszerkezete is erősen megrongálódott. Az otthonban lakókat a főépületből az intézmény más részlegeiben helyezték el átmenetileg, így zsúfolt körülmények között laknak. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!