Üzenetértékű Németh Lajos kilépése a Somogyért Egyesületből

A Somogy Megyei Közgyűlés Fidesz és a KDNP alkotta 20 tagú frakciója szerint Németh Lajos közgyűlési tag kilépése a Somogyért Egyesületből több szempontból is üzenet értékű, hiszen egy tapasztalt, a szervezetet megalapító, hiteles és a falujában tekintélyes emberről van szó. Németh Lajos, Kéthely polgármestere, a Somogyért Egyesület alapító tagja a 15 éves civil szervezet szombati küldöttgyűlésén jelentette be kilépését. Az MTI-nek aznap este azt mondta: még nem döntött arról, hogy lemond-e a civil szervezet jelöltjeként megszerzett mandátumáról a Somogy Megyei Közgyűlésben. Kilépését azzal indokolta, hogy a Somogyért Egyesület az utóbbi években az egyesület elnökének, Gyenesei Istvánnak a karrierjét próbálja egyengetni, ez pedig számára nem vállalható tovább.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben annak a véleményüknek adtak hangot, hogy Németh Lajos az egyesületből való kilépésével azt üzente: „ami ebben az országban zajlik, az nem mehet tovább, a kormányzat somogyiakat, magyar embereket sújtó intézkedései miatt betelt a pohár”. Mint hozzátették, Németh Lajos a döntésével a változás szükségességére hívta fel a figyelmet, s egyúttal jelezte azt is, hogy „semmi sincs rendben az egyesületben”.
    
„Az országnak, a megyének hiteles emberekre, az emberekért dolgozó közösségi szereplőkre van szüksége, és nem olyanokra, akik egy pártból a másikba tolják át magukat csak azért, hogy saját politikai és megélhetési karrierjüket építgessék” – szögezte le a közgyűlés Fidesz-KDNP többségű frakciója.
    
A közleményben úgy fogalmaznak: a Somogyért Egyesület mára csak eszköz Gyenesei István kezében.
    
„Annak a Gyenesei Istvánnak a kezében, aki a Gyurcsány-kormány minisztereként szövetkezett a hazugsággal (...), a somogyiak mellől a bajnaiak mellé állt”, és ebben Németh Lajos nem akart „bűnsegéd lenni” – írták. .
    
Németh Lajos, Kéthely polgármestere, a Somogyért Egyesület alapító tagja a 15 éves civil szervezet szombati küldöttgyűlésén jelentette be kilépését. Az MTI-nek aznap este azt mondta: még nem döntött arról, hogy lemond-e a civil szervezet jelöltjeként megszerzett mandátumáról a Somogy Megyei Közgyűlésben. Kilépését azzal indokolta, hogy a Somogyért Egyesület az utóbbi években az egyesület elnökének, Gyenesei Istvánnak a karrierjét próbálja egyengetni, ez pedig számára nem vállalható tovább.
   
Közölte: nincsenek politikai ambíciói, jövőre nem indul a polgármesteri tisztségért sem, noha Kéthelyen 1990 óta ő tölti be a posztot, s azóta tagja a megyei közgyűlésnek is.
   
Németh Lajos a közgyűlés tagjait a testület e heti ülésen tájékoztatja döntéséről és a folytatásról. Azt mondta, ha megtartja mandátumát, akkor elképzelhető, hogy csatlakozik a Fidesz-KDNP-frakcióhoz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!