Válaszokat várnak Lamperth Mónikától

A Fidesz somogyi elnöke a Portik-ügyben válaszokat vár Lamperth Mónika volt belügyminisztertől. Jakó Gergely pénteki, kaposvári sajtótájékoztatóján a Portik-Laborc-ügy nyilvánosságra került dokumentumaira utalva azt mondta, az elmúlt hetekben az elmúlt húsz év legsúlyosabb politikai botrányára derült fény: arra, hogy „a baloldal megegyezett az alvilággal, a bűnözőkkel, saját hatalma megőrzése érdekében”. Mindez „akkor történt, amikor Lamperth Mónika Gyurcsány Ferenc minisztereként dolgozott" – tette hozzá Jakó Gergely.

 

Az is kiderült – tette hozzá –, hogy „forródrót volt az alvilág urai és a baloldal között, az alvilág vezére leste a Gyurcsány-Bajnai-kormány kívánságait, bűnözők szállítottak és gyártottak fideszes politikusokról információkat a baloldalnak”.

„Ez akkor történt, amikor Gyurcsány és Bajnai volt a miniszterelnök, akkor történt, amikor Lamperth Mónika Gyurcsány Ferenc minisztereként dolgozott” – mondta a politikus, aki szerint „azoknak a politikusoknak, akik akkor politikai tisztséget töltöttek be, nem lenne helyük a magyar közéletben”.

A Fidesz Somogy megyei elnöke a Portik-Laborc-ügy kapcsán Lamperth Mónika szocialista párti országgyűlési képviselőtől, volt belügyminisztertől arra vár választ, hogy találkozott-e Portik Tamással, s ha igen, hányszor, mikor és milyen formában.

Az iránt is érdeklődik, hogy Lamperth Mónika részt vett-e abban a folyamatban, amelynek során a körözött személyek listáját 2003-ig vezető Portik Tamás nevét még abban az évben – az ő belügyminisztersége alatt - minden különösebb hírverés nélkül törölték a körözöttek listájáról. További kérdésként felvetette: Lamperth Mónikának van-e tudomása arról, hogy az Energol Rt. másik, Portik utáni vezetője valamikor a BM tisztje volt, egyik cége ma is Somogy megyében tevékenykedik, olyan személyekkel társulva, akik az ő holdudvarához köthetők.

A Lamperth Mónika által 2002-ben, A tisztességes boldogulás 12 pontja címen kiadott garancialevél kapcsán Jakó Gergely kérdésként azt is felvetette: „az MSZP alvilággal történő megegyezése talán a titkos záradékban szerepelt?”

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!