A választói akarat tükröződik a jövő évi költségvetésben

Folytatódik az eddigi költségvetési politika a jövő évben is: csökken a személyi jövedelemadó, a béreket terhelő adók is kisebbek lesznek, a családok jövedelmi viszonyaiban további javulás várható – hangsúlyozta  Hargitai János, a KDNP vezérszónoka a 2016-os büdzsé általános vitájában. A kereszténydemokrata szakpolitikus a kormány kiemelt intézkedéseit sorolva szólt a munkahelyvédelmi akciótervről is, amely 900 ezer embert érint.

A Kereszténydemokrata Néppárt vezérszónoka kiemelte: egy kétgyermekes család 116 ezer forintos többletjövedelemmel számolhat a jövő esztendőben, megmarad a gyed extra, az otthonteremtési támogatás, és a sertéshús áfája húsz százalékról öt százalékra csökken. Kitért arra is, hogy a kabinet konzekvens a gyermekeket érintő intézkedésekben. Ezek között az ingyenes étkeztetés biztosítását, a hároméves kortól kötelező óvodáztatást, valamint felmenő rendszerben az ingyenes tankönyvellátást említette.    

Törekednek a rezsicsökkentés megőrzésére is – folytatta a kereszténydemokrata politikus –, hangsúlyozva, hisznek abban, hogy a nemzeti közműszolgáltató révén az árakat féken tudják majd tartani.     

Hargitai János szólt még arról, jövőre azzal kalkulálnak, hogy 240 ezer embernek tudnak közmunkát biztosítani, az ehhez szükséges források 270 milliárdról 340 milliárdra nőnek. Szavai szerint a teljes foglalkoztatás felé haladnak, amikor a munkanélküliség maximum 4 százalékos, ugyanis nem segélyekből kell eltartani az embereket. A KDNP-s politikus hangsúlyozta: a nyugdíjasok jövedelmi pozícióit igyekeznek megőrizni, a juttatások az infláció mértékével nőnek majd jövőre is.     

Hargitai János a kormány kiemelt intézkedéseit sorolva beszélt a munkahelyvédelmi akciótervről is, amely 900 ezer embert érint. A jövő év újítása lesz, hogy az agráriumra is kiterjesztik.        

A vállalkozások azzal számolhatnak, hogy az export tovább nő, a kis- és középvállalkozások jobb hitelezési feltételek mellett működhetnek.    

Folytatódik a pedagógus életpálya, s szólt a rendvédelmi dolgozók, a szociális ágazat munkavállalóinak bérrendezéséről is – mondta Hargitai János.      

A kereszténydemokrata politikus értékelése szerint a sikeres kormányzás fokmérője ezekben a programokban van, és ha a gazdaság által megtermelt jövedelemtöbbletet és a forrásokat jól használják fel, az a felzárkózás záloga lehet.    

Hargitai János az előtte elhangzottakra reagálva azt mondta: amikor az ellenzéket hallgatja, a szocialistáktól várna érdemi megállapításokat. Ezt arra alapozza, hogy mégis hosszabb ideig kormányoztak – tette hozzá a kormánypárti képviselő, aki szerint amikor olyan erőteljes szavakat használnak, mint cserbenhagyás azzal, csak egy dolgot lepleznek le, azt, hogy érdemi gondolataik nincsenek.     

Kitért arra, hogy az MSZP kormányzásával államcsőd közelébe juttatta az országot, feltett kézzel álltak a problémák előtt. Folytathatatlan volt az az út, aminek fő jellemzője az volt, hogy nyakló nélkül vesznek fel hiteleket és költekeznek.    

Megjegyezte: nem fogják megfogadni azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a szocialisták benyújtottak, haladnak azon az úton, amire a választók felhatalmazták őket. Az a feladatuk, hogy a társadalompolitikában is meg tudják jeleníteni a sikeres költségvetési politikát – mutatott rá a KDNP vezérszónoka.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!