Valóban nem koalíciós partner a KDNP

„Lázár János néhány szavas mondata nem tudja lefedni a Fidesz és a KDNP közötti viszonyokat”, reagált az ATV Start című műsorában Pálffy István Lázár János azon mondatára, miszerint „jó lenne, ha a KDNP szembenézne azzal, hogy ez nem egy koalíciós kormány”. A kereszténydemokrata politikus  kifejtette: valóban nem koalícióról van szó, hiszen az a formáció egy politikai érdekközösség, és a résztvevők feladatait általában valamilyen szerződés határozza meg. 

Egy a német CSU-CDU szövetséghez hasonló munkamegosztást kell elképzelni, magyarázta Pálffy István, aki szerint a németekhez hasonlóan a két magyar kormánypártnak is megvannak a természetes területei – például az egyházügyi törvény a KDNP-é. Az persze már más kérdés a kereszténydemokrata honatya szerint, hogy egy adott törvény egyeztetése során követtek-e el olyan dolgokat, amelyek esetleg „nem tették gördülékennyé” a zárószavazást. „Ezt azonban kiigazítottuk, és egyébként lesznek még ilyenek, ez a dolgok normális rendje”, tette hozzá.

A kereszténydemokrata politikus szerint amúgy a sajtóban kicsúcsosodó viták alapvetően nem befolyásolják az értékszövetség működését, hiszen még a vitatott törvények, így a szóban forgó egyházügyi törvény esetében is 95 százalékos egyetértés volt a két párt között. Az pedig természetes, a KDNP-s képviselő szerint, hogy ha kialakult a közös álláspont, akkor a KDNP is megnyomja a gombot. „Egyébként voltak olyan helyzetek is, amikor a KDNP-s képviselők lelkiismereti, vagy egyéb megfontolásból nem a Fidesszel szavaztak”, jegyezte meg Pálffy.

A törvényalkotás iramát a KDNP-s képviselő sem kifogásolja, szerinte a jelenlegi tempóra azért van szükség, mert 2012-re egy működőképes országot kell létrehozni, január elsejétől a rendszernek működnie kell. Azt szeretnénk, hogy a munkahelyteremtés, és mindaz, amit az ország átalakításától várunk, 2014-re és azt követően is eredményeket hozna, mondta Pálffy István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!