A vatikáni diplomácia vezetőjével tárgyalt Semjén Zsolt

Dominique Mamberti érsek, a Vatikán külügyminisztere ma hivatalában fogadta a szentszéki látogatáson tartózkodó Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettest. Az új Alaptörvényre, az új egyházi törvényre, illetve a megváltozott oktatási és adótörvényekre tekintettel megállapították, hogy mind a Szentszék, mind Magyarország szükségesnek tartja a korábbi megállapodás átalakítását, illetve kész új megállapodást kötni.

A megállapodás megújításához a Szentszék, illetve a magyar kormány tárgyaló delegációt fog kinevezni.

Semjén Zsolt tájékoztatást adott a Magyarországgal kapcsolatban kialakult gazdasági és politikai helyzetről. Kiemelte, hogy hazánk ellen ideológiai és politikai támadás zajlik, elsősorban az Alaptörvényben megnyilvánuló keresztény értékek miatt. Politikai zsarolás történik, az országgal szemben megfogalmazott vádak alapvetően politikai természetűek, a konkrét kifogások pontos megjelölése nélkül. Kettős mérce érvényesül, vagyis Magyarországon olyan szempontokat kérnek számon, amelyeket nem sérelmeznek más országok vonatkozásában.

A kereszténydemokrata Néppárt elnöke ugyanakkor kifejezte a kormány készségét a kompromisszumokra és a szükséges törvénymódosítások megtételére. Mamberti érsek üdvözölte a keresztény értékek hangsúlyos megjelenését Magyarország Alaptörvényében.

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!