Vélt vagy valós gazdasági érdeksérelmek állnak a háttérben

Hhibás érvelésen alapszik a német Gerlingen város polgármesterének az a döntése, hogy nem kíván átvenni egy magyar állami kitüntetés – jelentette ki Michl József, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, Tata polgármestere. A kereszténydemokrata politikus közleményében kifejti: Magyarországot Európa egy kicsi, de hangos része nagyon félreérti. Nem érdekli a valóság. Amit a balliberális média ont magából, azt gondolkodás és ellenőrzés nélkül hiszi el.

A KDNP közleménye

Georg Brenner polgármestert magyar állami kitüntetésre javasoltam Gerlingen-Tata 25 éves testvérvárosi kapcsolataiért végzett munkájáért, melyet tavaly ősszel meg is ítéltek számára. Az idei gerlingeni svábbálon kerülnek átadásra az elismerések, köztük polgármester úr kitüntetése is. Néhány napja értesültem, a nekem és a müncheni magyar konzulátusnak küldött leveléből arról, hogy nem kívánja ezt a kitüntetést átvenni. Indoklásul a német sajtóból is ismert Magyarországról szóló kritikákat említi.   

Brenner polgármester úr döntése súlyosan hibás érvelésen alapszik, nem található benne a megszokott és tiszteletreméltó német precizitás, pontosság és következetesség. Kimondottan fáj, hogy láthatatlan, ismeretlen és kinyomozhatatlan hangoknak hitt, engem pedig meg sem kérdezett.   

Magyarországot Európa egy kicsi, de hangos része nagyon félreérti. Nem érdekli a valóság. Amit a balliberális média ont magából, azt gondolkodás és ellenőrzés nélkül hiszi el. Meglátásom szerint ez nem véletlen, hanem gondosan felépített támadás a magyar demokrácia ellen – vélt vagy valós gazdasági érdeksérelmek miatt. Georg Brenner polgármester ennek a megvezetett áldozata.   

Az általa féltett magyar sajtószabadság bizonyítéka, hogy a magyar sajtóban is megjelenik egy magyar kitüntetést visszautasító német polgármester Magyarországról alkotott véleménye, valamint a média szabadságát mutatja, hogy a kormányellenes tüntetésekről minden hírfogyasztó szabadon tájékozódhatott az elmúlt időszakban is hazánkban.

Az igazságszolgáltatás függetlenségét – amelyet szintén példaként említ – pedig nincs jogában egyetlen magát demokratának valló politikusnak sem kétségbe vonnia mindaddig, amíg erre nincsenek kézzel fogható bizonyítékai. A határokon túli magyarok állampolgársághoz jutásának lehetőségét fájó pontként említeni éppen egy németnek – akik évtizedekig éltek elszakítva nemzettársaiktól – komoly értetlenséget mutat. Az antiszemitizmus veszélye és a kormánypártok Jobbikkal való összemosása pedig tájékozatlanságot árul el egy olyan ország politikusától, akinek hazájában a szélsőségek agresszív megnyilvánulásai nem ritkák – ennek ellenére nem gondolom veszélyben a német demokráciát.  

Az ugyancsak felterjesztett és kitüntetett Erich Gscheidle a gerlingeni városháza volt hivatalvezetője jelezte, hogy mindenképpen át kívánja venni a magyar állami kitüntetést.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!