Vietnami-magyar ösztöndíjprogramról szóló megállapodást írtak alá

Ösztöndíjprogramról írt alá megállapodást a Vietnami Szocialista Köztársaság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között Klinghammer István felsőoktatási államtitkár és Tran Quang Quy oktatási miniszterhelyettes hétfőn Budapesten.
Az aláírási ceremónián részt vett a két ország miniszterelnök-helyettese: Semjén Zsolt és Nguyen Thien Nhan is.

Klinghammer István az MTI kérdésére elmondta: 2014-től évente negyven vietnami hallgatónak biztosít ösztöndíjat a magyar állam, emellett költségtérítéssel további hallgatókat is tudnak fogadni a magyar intézmények.

Az állami ösztöndíjas hallgatók elsősorban műszaki és agrár területekre érkeznek - jelezte. Kifejtette: az ösztöndíj teljes képzést, részképzést és doktori képzést egyaránt magában foglalhat, a részleteket a rektori konferenciával és a fogadóintézményekkel tisztázzák majd.

Hozzátette: ősszel a két ország rektori konferenciája a délkelet-ázsiai országban roadshow-t szervez, amelyen a magyar felsőoktatási intézmények mutatkoznak be. Elsősorban a doktoranduszképzésben lehetnek lehetőségek – állapította meg Klinghammer István, aki kitért az oktatói szinten való együttműködési lehetőségekre is.
Hozzátette: jelenleg Magyarországon 189 költségtérítéses vietnami hallgató folytatja tanulmányait, és 45-en tanulnak állami ösztöndíjjal, továbbá a paksi atomerő közreműködésével is tanulnak vietnamiak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!