Visszamenőleg is megkapták nyugdíj-kiegészítésüket a politikai rehabilitáltak

Visszamenőleg is megkapták nyugdíj-kiegészítésüket a politikai rehabilitáltak – mondta Rétvári Bence az MTI-nek.A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kabinet a közelmúltban fogadta el annak a kormányrendeletnek a módosítását, amelynek alapján a politikai rehabilitáció címén járó juttatások 16,2 százalékkal emelkedtek.

Ilyen juttatás illeti meg a kitelepítetteket, az internáltakat, a munkaszolgálatosokat és az 56-os elítélteket.

Hozzátette, a politikai rehabilitáció címén járó nyugdíj-kiegészítések folyósítása megtörtént, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság mind a visszamenőlegesen járó különbözetet, mind a megemelt összeget kiutalta.

Az államtitkár tájékoztatása szerint az intézkedés 87 204 embert érint saját és özvegyi jogon. Számukra a szeptemberi megemelt kiegészítés összege 82,4 millió forint volt, míg a visszamenőlegesen kiutalt illetmény megközelíti a 663 millió forintot.

A kormány továbbra is fontosnak tartja az áldozatok kárpótlását – fejtette ki.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a kommunizmus sebeit begyógyítani nem lehet, de ezzel az intézkedéssel talán részben pótolni tudjuk, ami az elmúlt húsz évben elmaradt”– fogalmazott Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!