Vizsgálatot sürget a fővárosi Fidesz–KDNP frakciószövetség

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás Kft.-nél kipattant korrupciógyanús ügyek önkormányzati vizsgálatát sürgette keddi városházi tájékoztatóján Bagdy Gábor a fővárosi közgyűlés KDNP frakciójának vezetője és Hutiray Gyula a főváros gazdasági bizottságának fideszes tagja. A két politikus emlékeztetett arra, hogy az MSZP-SZDSZ többség érdemi vita és indoklás nélkül akadályozta meg, hogy a gazdasági a bizottság vizsgálatot folytathasson a botrányos parkolási ügyek miatt, másfél hónapja pedig arra sem kaptak választ Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettestől, hogy ki gyakorolja a tulajdonosi jogokat a parkolási társulásnál.

A fővárosi ellenzék szerint a parkolási társulás., amelyhez öt budapesti kerület parkolóövezetei tartoznak, évente mindössze 250-300 millió forintot juttat vissza a tulajdonos önkormányzathoz. A II. kerületben működő parkolási cég önmaga biztosít ekkora bevételt.

A Fidesz és a KDNP azt is vizsgálná, hogy kiknek nem kell parkolási díjat fizetnie. A gyanú szerint - amelyet már a rendőrség is vizsgál - az így kiesett bevételeket más autósok indokolatlan büntetésével kompenzálják.


Bagdy Gábor és Hutiray Gábor arra is választ vár, hogy mennyi bevételkiesést jelent a fővárosnak, hogy csaknem fél évig nem volt érvényes haszonbérleti szerződés az önkormányzat és a cég között.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség politikusai a bizottság július végi ülésére javaslatokat nyújtanak be, ebben kezdeményezik, hogy a gazdasági bizottsághoz kerüljenek a tulajdonosi jogok, s a főpolgármester-helyettestől érdemi feleletet várnak kérdéseikre.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!