143,5 milliárd forint támogatás befagyasztását javasolja az Európai Bizottság

Forrás: MTI, hvg.hu

A jövő évtől esedékes kohéziós támogatásokból 495,184 millió euró (143,5 milliárd forint )kötelezettségvállalás felfüggesztésére tett javaslatot az Európai Bizottság (EB), miután Magyarország 2004 óta, a kétszer elhalasztott határidő ellenére egyszer sem teljesítette a bizottság túlzottdeficit-eljárásban tett ajánlásait - jelentette be Olli Rehn pénzügyi, és Johannes Hahn regionális ügyekért felelős biztos Brüsszelben. A fő probléma az, hogy Magyarország, ha idén nem is, jövőre ismét átlépi a 3 százalékos deficithatárt a bizottság számításai szerint.

A bizottsági javaslatra az után került sor, hogy az EB januárban kimondta, majd az uniós pénzügyminiszterek is megállapították, hogy nem teljesítettük a túlzott deficit lefaragására legutóbb 2009 júliusában tett vállalásainkat. A mai döntés nyomán az uniós pénzügyminiszterek várhatóan március 12-i ülésükön hagyhatják jóvá a biztosok javaslatát.

A kohéziós támogatásokat a tagállamok felzárkóztatásra kapják az EU-tól. Magyarország esetében a 495 millió euró a jövő évben esedékes 1,714 milliárd eurós támogatás közel harmada. Ez a GDP fél százaléka, 290-es euróárfolyamon 143,5 milliárd forintos veszteséget jelenthet az országnak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!